MBMLB

MLB: Miami Marlins jsou zpátky a vítězí. S bývalým olympijským vítězem v sestavě

O baseballovém týmu Miami Marlins jste v posledním týdnu více četli, než je viděli hrát. Důvodem bylo velké množství hráčů, kteří měli pozitivní test na Covid-19, což mělo za následek stopku pro celý tým. Ten se nyní v obměněné sestavě vrátil do akce a zatím je stoprocentní.

Ještě než odehráli první zápas, tak Marlins umístili 17 hráčů z A-týmu na listinu zraněných a autobusy je odvezli zpátky na Floridu. Isan Diaz se mezitím rozhodl odstoupit z této sezony a klub tak musel povolat 18 nových jmen z rezervního mužstva. Kdo očekával, že to bude mít za následek spíše sbírání proher, než výher, tak musí být pořádně překvapený tím, co Marlins předvádí.

Miami po návratu čekala série s Baltimore Orioles, kdy se oba celky mají utkat čtyřikrát v průběhu tří dnů. A Marlins do ní vstoupili výborně. Nejdříve v úterý zvítězili 4-0, aby ve středu zvládli i dvojzápas, kdy soupeře porazili dvakrát nejtěsnějším rozdílem – 1-0 a 2-1. Marlins navíc dokázali udržet nulu na kontě obdržených doběhů 21.2 směny v řadě. I díky tomu jim nyní patří první místo ve Východní divizi Národní ligy.

Východní divizeV-P%GB
Marlins5-1.833
Braves8-5.6150.5
Nationals4-5.4442.5
Phillies2-4.3333
Mets5-8.3853.5

V procentuální úspěšnosti jsou nyní na prvním místě celé soutěže společně s Chicagem Cubs a Minnesotou Twins.

 Manažer Don Mattingly tak dosáhl s klubem na 281 vítězství s ním na lavičce, čímž vyrovnal rekord klubu, který držel Jack McKeon. A přitom vůbec nemá jednoduchou úlohu. Vždyť hned trojice nadhazovačů, kteří házeli ve druhém utkání doubleheaderu, nebyla před pár dny na soupisce týmu. Josh A. Smith, Brian Moran, Justin Shafer se připojili k A-týmu po tom, co byli staženi s waivers listin nebo povoláni s alternativního tréninkového centra. Sterling Sharp si navíc v zápase odkroutil debut v MLB.

Bude zajímavé sledovat, jestli Marlins nastolené tempo vydrží. Renomovaný server Fangraphs sice lehce zvýšil jejich šance na postup do vyřazovacích bojů, ale stále jim v rámci Východní divize věří nejméně.

Šance na postup do playoff dle Fangraphs

Samostatným příběhem je debut Eddyho Alvareze. Ten ještě v roce 2014 reprezentoval USA v rychlobruslení a dokonce si z Olympiády odvezl stříbrnou medaili. (viz. článek níže) Po šesti letech jej fanoušci mohli vidět v utkání, kde si odkroutil svůj debut již 27. července. V MLB tak již má odehrány 4 zápasy, ale zatím stále čeká na svůj první hit.

Vyhrál medaili na zimní olympiádě. Nyní chce do MLB
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..