ČeskoMB

“Vzpoura” prvoligistů v Nadstavbě o Extraligu

Barážové boje o postup do české nejvyšší soutěže mají velmi zajímavou zápletku. V uplynulém víkendu totiž dokázaly prvoligové týmy porážet Extraligisty a drží se tak na příčkách zaručujících postup do Extraligy.

Klasik Frýdek-Místek – Nuclears Třebíč 6-5, 14-13

Původně se měly oba zápasy hrát v průběhu dvou dní, jenže sobotní duel v Třebíči musel být kvůli dešti zrušen ve druhé směně, kdy Klasik vedl 2-1. Obě utkání se tak nečekaně musely odehrát v neděli ve Frýdku-Místku.

V prvním Frýdek-Místek dlouho tahal za kratší konec a před poslední směnou prohrával 4-5. Jenže po odpalech Ondřeje Hona a Damiána Lapiše dokázali baseballisté Klasiku otočit skóre na konečných 6-5.

To ve druhém duelu se domácím povedl ještě větší obrat. V celém utkání na extraligový tým výrazně ztráceli a před dohrávkou deváté směny dokonce prohrávali 6-13. Jenže v té chvíli začaly na hřiště u řeky Ostravice dopadat první kapky deště a ty pokropily domácí pálky živou vodou. Fanoušci, kteří vydrželi na tribuně, mohli vidět spoustu odpalů, homerun Jakuba Kaplana, chyby obrany Třebíče a nakonec fantastický obrat Frýdku-Místku. Ten dokázal stáhnout 8 bodů a nakonec zvítězil 14-13.

„To jsem ještě nezažil,“ usmíval se po druhém zápase zkušený Ondřej Hon. „Druhý zápas jsme předvedli zázrak a kdo vydržel až do konce přes počínající déšť, tak určitě nelitoval.“

Frýdek-Místek se tak po dvou výhrách dostal na první místo barážové tabulky a je blízko tomu, aby si vybojoval místenku v české baseballové Extralize. V příštím týdnu jej ale čeká dvojzápas na hřišti Techniky Brno – trojnásobných mistrů republiky. Technika je aktuálně poslední v tabulce baráže a bude chtít uspět v obou utkáních.

Technika Brno – Sokol Hluboká 10-12, 3-7

Technika Brno se stále nedokáže zvednout po tom, co ji jen těsně ušel postup do TOP 6 a aktuálně ji hrozí, že v příštím roce tradiční klub v Extralize neuvidíme. V Hluboké totiž Technika nedokázala ani jednou zvítězit a domů si odvezla dvě prohry. Trojnásobný mistr se tak stále drží na chvostu barážové tabulky a nejlépe může skončit s bilancí 7 výher a 7 proher. Stejná bilance ale ku příkladu loni stačila Hluboké pouze na páté místo a nepostup do Extraligy.

SaBaT Praha – Blesk Jablonec 4-7, 6-9

Ani ve třetí sérii se z vítězství neradoval extraligový klub, když SaBaT dvakrát podlehl Jablonci. V prvním utkání se Blesk mohl spolehnout na výborný výkon Jiřího Hikla, který v osmi odházených směnách povolil domácím pouze 3 doběhy. Navíc měl tým ze severu Čech na pálce velmi produktivního Lukáše Roubíčka, který si připsal 3 hity a 5 stažených bodů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⚡️⚾️?

Příspěvek sdílený Baseball Club Blesk ⚡️⚾️ (@bleskbaseball),

Olympia Blansko – Pelikans Bučovice 13-4

V sérii mezi Blanskem a Bučovicemi se kvůli nepřízni počasí odehrál pouze jeden zápas. V něm extraligový klub svého soupeře jednoznačně přehrál. Bučovicím nepomohli ani tři homeruny. Blansko si připsalo 16 hitů a 13 doběhů, když je táhl hlavně úvod lineupu. První čtyři hráči totiž zaznamenali 12 úspěšných odpalů.

Tabulka

  W  L 
Blesk Jablonec62
Klasik Frýdek-Místek62
Třebíč Nuclears53
Sokol Hluboká53
SaBaT Praha33
Olympia Blansko33
Pelikans Bučovice16
Technika Brno17
neoficiální tabulka
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..