ČeskoMB

Česká republika chce pořádat ME v baseballu 2023

Česká baseballová asociace se chce ucházet o pořádání Mistrovství Evropy v baseballu mužů v roce 2023. Na svém posledním jednání se na tomto kroky dohodl Výkonný výbor svazu.

Tuto informaci pro náš server potvrdil také předseda ČBA Petr Ditrich. “Ano, rádi bychom Mistrovství Evropy v roce 2023 pořádali.” Zatím nejsou ani žádné informace ze zahraničí, že by se o pořadatelství ucházela některá z dalších evropských zemí. “Nemáme informace o žádném dalším zájemci,” dodal předseda Ditrich. “Věříme, že naše šance na pořádání šampionátu je vysoká.”

ČBA pro pořádání turnaje preferuje jako pořadatelské město Brno. To bylo také spolupořadatelem ME v roce 2014, kdy se hrálo v německém Regensburgu a pak v Brně, Ostravě a Třebíči. Samostatně Česká republika Mistrovství Evropy pořádala v roce 2005, kdy se turnaj konal v Praze.

Reprezentace na Tenerife

V listopadu letošního roku ještě čeká reprezentační výběr soustředí na Tenerife. Tam by měl tým pod vedením Mikea Griffina sehrát také přátelské zápasy s Německem a domácím Španělskem. Nominace na soustředění se aktuálně teprve tvoří, ale ve výběru by se měli objevit hráči mužské reprezentace i hráči U23.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..