MBMLB

MLB: Angels propustili generálního manažera

Vedení klubu MLB Los Angeles Angels došla trpělivost a v neděli propustilo generálního manažera organizace Billyho Epplera. Klub tak reaguje na pět sezon s negativní bilancí výher a proher v řadě.

Eppler přitom měl kontrakt platný i na rok 2021, když letos v červenci s klubem podepsal prodloužení spolupráce. Jenže když se Angels nedostali pošesté v řadě do playoff, navíc když se letos mohlo kvalifikovat až 16 mužstev, tak se prezident John Carpino rozhodl hledat někoho nového na tuto pozici.

Los Angeles přitom mají v týmu hráče jako Mike Trout, Anthony Rendon, Albert Pujols nebo Shohei Ohtani, které vede velezkušený Joe Maddon. Jenže i s tímto arzenálem Angels skončili s bilancí 26-34. Největším problémem týmu je totiž kvalita na kopci a tu nebyl Eppler zvednout. Naopak do mužstva přivedl nadhazovače, kteří měli to nejlepší dávno za sebou jako Tim Lincecum, Trevor Cahill, Matt Harvey. Nepřesvědčil ani Julio Teheran.

Zámořská média okamžitě přišla se spekulacemi, kdo Epplera na pozici generálního manažera nahradí. Ken Rosenthal z The Athletic tvrdí, že největším favoritem na obsazení uvolněné pozice je Dave Dombrowski. Ten již v minulosti své kvality prokázal, když byl architektem týmů, které vyhráli Světovou sérii (Florida Marlins 1997 a Boston Red Sox (2018).

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..