MBMLB

MLB: Cubs připravují redukci kapacity Wrigley Field pro sezonu 2021

Klub Chicago Cubs se podle zámořských médií začíná připravovat na nadcházející sezonu i z obchodního hlediska. Podle ESPN dokonce klub zredukoval o čtvrtinu počet zaměstnanců, protože i v příštím roce očekává nižší příjem do klubové kasy.

Na základě doporučení lékařských odborníků a také i omezení z důvodu místních nařízení, Cubs neočekávají plnou kapacitu Wrigley Field minimálně v úvodu sezony 2021. Je tedy možné, že vstup na stadion budou mít možný pouze majitelé permanentních vstupenek. Ti tvoří přibližně polovinu návštěvníků domácích zápasů Chicaga Cubs. A právě 50% kapacity bude asi omezení, se kterým klub do sezony vstoupí.

Cubs podle ESPN očekávají, že v letošní sezoně získají na příjmech o 75% méně, než v loňském roce. To jsou právě peníze, které by do klubu přišly ze vstupného a marketingových aktivit na stadionu. Někteří odborníci mluví o ztrátě až 140 milionů dolarů. Samozřejmě v klubu stále doufají, že se by mohli uvolnit kapacitu na 100%, ale dokud nebude k dispozici účinná a dostupná vakcína na Covid-19, tak k tomu zřejmě nedojde.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..