MBMLB

MLB: Devin Williams z Milwaukee přepisuje historické tabulky

Základní část letošní sezony Major League Baseball se blíží ke svému konci a my můžeme pomalu bilancovat, co nám zkrácená sezona nabídla. A již nyní můžeme vidět, že jsme letos byli svědky jednoho z nejdominantnějších výkonů relievera v historii soutěže.

Postaral se o to reliever Milwaukee Brewers Devin Williams. Šestadvacetiletý letos naskočil do 21 utkání, ve kterých odházel 25 směn. V nich zaznamenal ERA pouhých 0.36, 0.60 WHIP a skvělých 52 strikeoutů. V sezoně tak povolil pouze jeden doběh, když se to povedlo 27. července hráčům Pittsburgh Pirates. I z tohoto důvodu jej například magazín Baseball America považuje za jednoho z hlavních kandidátů na zisk ocenění pro Nejlepšího nováčka Národní ligy.

Podle statistik FanGgraphs je Williams na dobré cestě k tomu, aby vytvořil rekord v poměru strikeoutů a hitů mezi nadhazovači, kteří zaznamenali alespoň 50 strikeoutů za sezonu. (viz. obrázek)

V letošní sezoně odešlo z pálkařského boxu se strikeoutem 55,3% pálkařů, kteří se proti Williamsovi postavili. Pokud by sezona skončila nyní, tak by to byl také rekord soutěže. Jak upozorňuje Adam McCalvy na svém Twitteru, tak také Williamsův poměr strikeoutů na 9 směn je rekordní mezi hráči, kteří v sezoně odházeli alespoň 10 směn.

Williams má v posledních zápasech velmi dobrou formu a posledních 17 pálkařů proti němu nedokázalo zaznamenat úspěšný odpal. A aby výčet jeho úspěchů byl úplný, tak pokud udrží WHIP na současné hranici, tak tím vytvoří nový klubový rekord. Ten současný má hodnotu 0.71.

Milwaukee jsou ještě stále ve hře o postup do playoff, ale pokud se tam chtějí dostat, tka potřebují vydatnější pomoc na pálce. Jejich týmový pálkařský průměr je totiž pouhých .225, což je řadí na 25. místo celé MLB. S 539 strikeouty jsou dokonce třetím nejhorším mužstvem v lize.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..