MBMLB

MLB: Kershaw členem elitního klubu 2500

V nočním utkání mezi Los Angeles Dodgers a Arizonou Diamondbacks na Dodger Stadium se domácí nadhazovač Clayton Kershaw dostal do společnosti největších velikánů baseballové historie. Zaznamenal totiž strikeout číslo 2500.

Clayton Kershaw celkově prožil velmi dobré utkání, když do šesté směny držel naději na no-hitter. O ten sice přišel, ale nakonec soupeři nepovolil ani jeden doběh. Jeho ERA je tak po šesti startech na kopci v této sezoně pouhých 1.50. Nikdy předtím v kariéře neměl tak nízké číslo po prvních šesti startech v sezoně. Podle ESPN je to nejlepší ERA nadhazovače Dodgers po šesti startech od roku 2001, kdy se podobně dařilo Kevinu Brownovi.

Nadhazovačské eso Dodgers nakonec odházelo šest směn a pálkařům Arizony nadělil 8 strikoutů. Tím se dostal přes metu 2500 strikeoutů v kariéře a překonal v historických statistikách Christyho Mathewsona (2502), jenž byl před ním na 38. místě. Kershaw má šanci vystoupat v historickém žebříčku hodně vysoko, vždyť je aktuálně třetím nejmladším nadhazovačem (32 let, 168 dní), který dosáhl mety 2500 strikeoutů. Rychlejší byli již jen Nolan Ryan (31let, 101 dní) a Walter Johnson (31 let a 197 dní).

Zároveň je Kershaw pouze druhým nadhazovačem Dodgers v historii, který dosáhl této mety. Před ním se tím mohl pochlubit pouze Don Sutton, který je aktuálně v jedenáctý v historii MLB s 3574 strikeouty. Mezi aktivními hráči najdeme již pouze další čtyři nadhazovače, kteří překonali hranici 2500 strikeoutů – Justin Verlander (3013), Max Scherzer (2753), Zack Greinke (2657) a Cole Hamels (2558).

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..