MBMLB

MLB: Komplikace pro Astros. Verlander podstoupí operaci lokte

Velmi nepříjemná zpráva přišla ze zámoří pro fanoušky Houston Astros. Jejich hvězdný nadhazovač Justin Verlander se totiž letos již do zápasu nepodívá a musí podstoupit operaci lokte. V ohrožení je také sezona 2021.

Poslední držitel ocenění Cy Young pro nejlepšího nadhazovače Americké ligy to potvrdil na svém instagramovém účtu. “Po konzultaci s několika nejlepšími lékaři vyšlo najevo, že potřebuji operaci Tommyho Johna,” zmiňuje sám hráč. Znamená to také, že Verlander s největší pravděpodobností zmešká celou nebo podstatnou část příští sezony.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

After consulting with several of the best doctors, it has become clear that I need Tommy John surgery. I was hopeful that I would be able to return to competition in 2020, however, during my simulated game unfortunately the injury worsened. Obviously I’m extremely disappointed, but I will not let this slow down my aspirations for my career. I will approach this rehab the only way I know, attack and don’t look back. I’m confident that with a proper rehabilitation program and my unwavering commitment that this surgery will ultimately lengthen my career as opposed to shorten it. I can’t thank my teammates, coaches, the front office and my fans enough for the support they have given me so far in this process. I’m eager to get through this recovery and back on the field to continue to do what I love.

Příspěvek sdílený Justin Verlander (@justinverlander),

Je také možné, že to může znamenat konec kariéry sedmatřicetiletého nadhazovače, který v MLB oblékal kromě dresu Astros také dres Detroit Tigers. V Detroitu strávil většinu kariéry. Na svém kontě má také 3 no-hittery a vítězství ve Světové sérii v roce 2017.

Absence Verlandera také značně komplikuje šance Astros na úspěch v letošním playoff. I to ale prozatím nemají jisté, když mají osm zápasů před koncem na druhém místě Západní divize Americké ligy náskok tří výher před Mariners.

Postupující do playoff v Amerikcé lize:
* zajištění postup do playoff

Poř.Americká ligaWLPCT
1 TB* (E-1)3518.660
2 CWS* (C-1)3418.654
3 OAK* (W-1)3319.635
4 NYY (E-2)3121.596
5 MIN* (C-2)3222.593
6 HOU (W-2)2626.500
7 CLE (WC)2824.538
8 TOR (WC)2626.500
 SEA2329.442
 LAA2330.434
 DET2229.431
zdroj: mlb.com

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..