MBMLB

MLB: Rekordní zápas v Atlantě a další prohra Minnesoty

Kdo si pustil hned úvodní duel středečního programu MLB, tak rozhodně nelitoval. K vidění byl totiž parádní duel nadhazovačů, který se natáhl až na 13 směn.

Hosté ze Cincinnati postavili na kopec Trevora Bauera, který předvedl velmi dobrý výkon, když odházel 7.2 směny v nichž povolil domácím pouze 2 úspěšné odpaly. Kromě toho zaznamenal 12 strikeoutů, což je klubový rekord Reds v playoff. Bauer se navíc stal prvním nadhazovačem historie, který v playoff zaznamenal 12 strikeoutů, aniž by daroval metu zdarma a zároveň povolil maximálně 2 hity.

Také jeho soupeř Max Fried vydržel na kopci 7 směn. Ačkoliv neměl tak perfektní čísla, tak měl podíl na tom, že šel duel za stavu 0-0 do nastavení. Jenže ani první 3 nastavené směny nestačily k tomu, aby se někdo dokázal prosadit. Oba celky tím ustanovily nový rekord soutěže, když po dvanácti směnách zápasu playoff svítilo na tabuli skóre 0-0.

Teprve až třináctá směna rozhodla o vítězi. Hlavním hrdinou utkání se tak stal Freddie Freeman, který v dohrávce svým odpalem stáhl pro vítězný doběh Cristiana Pacheho a po více jak čtyři a půl hodinách zařídil Braves vedení v sérii.

Astros jdou dál

Aktuálně asi nejnenáviděnější klub soutěže Houston Astros, který se stále potýká z dozvuky skandálu s kradením signálů v roce 2017, je prvním postupujícím z prvního kola playoff. Astros totiž dokázali porazit Minnesotu i ve druhém utkání série. O vítězný doběh se v sedmé směně postaral solo homerunem Carlos Correa.

Twins tak pokračují v mizérii ve vyřazovacích bojích, když nevyhráli již v osmnáctém utkání v řadě a prohráli v deváté sérii v řadě. Letošní sezona tak pro ně končí již po dvou zápasech v playoff.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..