MBMLB

MLB: V úterý začne playoff. Co nás čeká?

Po krátké šedesátizápasové sezoně se v úterý rozehrají vyřazovací boje letošní sezony Major League Baseball. Ty budou letos jiné, než tomu bylo v minulosti. Pojďme se proto podívat, co nás čeká.

Jak každý baseballový fanoušek již ví, tak letos poprvé v historii do playoff postoupilo 16 týmů. Po osmi z každé ligy. To znamená i změnu formátu nadstavbové soutěže. Wild Card se tentokrát nebude hrát na jeden vítězný zápas, ale na dva vítězné duely. Následovat budou divizní série, které se budou hrát na 3 vítězná utkání. Poslední tři série, tedy finále jednotlivých lig a Světové série, se budou hrát na 4 vítězné zápasy.

Playoff pavouk

Další důležitou změnou bude také to, že se, poprvé v moderní éře, budou zápasy playoff hrát na neutrální půdě. Wild Card series se ale budou hrát na půdě týmu, který skončil lépe v základní části. Změna pak přijde v dalších kolech, kdy týmy Americké ligy tak budou hrát v Kalifornii a celky z Národní ligy pak v Texasu. Světová série se pak odehraje také v Texasu na domácím stadionu Rangers.

Oproti základní části již v playoff nebude platit pravidlo běžce na metách v nastavených směnách. Naopak použití suplujícího pálkaře i v zápasech Národní ligy bude ponecháno i pro tyto zápasy.

Stále není jasné, jestli uvidíme na stadionech v průběhu playoff také fanoušky. Skoro s jistotou se dá říct, že ve Wild Card series nikoliv. Komisař Rob Manfred se však nechal slyšet, že na finálové série a Světovou sérii by chtěl pustit do ochozů i diváky. Nemožné to není. V posledním týdnu jsem sledovat některé přenosy z Nascar a NFL a v obou případech již byli diváci v limitovaných počtech vpuštěni do ochozů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..