ČeskoMB

1. liga: Druhým finalistou je Blesk Jablonec

Týden po první semifinálové sérii se mohla odehrát i druhá mezi Bučovicemi a Jabloncem. Pelikans do série mohli nastoupit, ačkoliv museli řešit nepříjemnost v podobě pozitivního nálezu na Covid-19.

Série se nakonec natáhla až na tři zápasy. První dva se hrály na severu Čech, odkud se série stěhovala za stavu 1-1 na jih Moravy. Jenže nechybělo málo a mohlo se rozhodnout již v sobotu. V prvním utkání byl totiž k vidění skvělý obrat Pelikans v deváté směně. Do ní bučovičtí vstupovali se ztrátou 0-3, ale nakonec pěti doběhy otočili skóre a urvali první výhru v sérii. Druhý duel již byl plně v moci Jablonce, který zvítězil vysoko 15-2.

O vítězi série tak muselo rozhodnout třetí utkání. V něm se čekalo na první doběh až do třetí směny, kdy odpálil dvoubodový homerun Radek Šulc. O směnu později stáhl Matyáš Fous třetí doběh. Domácí se poprvé prosadili až v sedmé směně zásluhou dvoubodového homerunu Petra Jareše. Jenže hned v dohrávce Jablonec využil chybu obrany a přidal další bod. Ten se nakonec ukázal jako vítězný, protože v deváté směně Pelikans přidali další doběh. To jim ale k vyrovnání nestačilo a Jablonec nakonec zvítězil těsně 4-3.

Ve finále druhé nejvyšší soutěže se tak utkají oba týmy, které si letos vybojovaly postup do Extraligy – Blesk Jablonec a Hluboká nad Vltavou.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..