MBMLB

Buehler táhl Dodgers ke druhé výhře ve Světové sérii

Los Angeles Dodgers mají opět výhodu jedné výhry, když v pátečním duelu zdolali Tampa Bay Rays 6-2. Výrazně se pod vítězství podepsal startér Walker Buehler.

Buehler opět ukázal, že patří mezi nejlepší mladé nadhazovače soutěže a pálkaře Tampy prakticky k ničemu nepustil. V šesti směnách soupeři povolil pouze jeden doběh a zaznamenal hned 10 strikeoutů. V poměru strikeoutů na 9 směn v playoff tak nenajdeme v historii lepšího hráče.

Naopak Dodgers se nyní mnohem lépe připravili proti Charlie Mortonovi. Naposledy, když proti němu hráli ve Světové sérii v roce 2017, tak v 10.1 směnách zaznamenali 5 hitů a dva doběhy. V tomto utkání jich stáhli 5 při sedmi hitech v 4.1 směnách.

Zajímavý je hlavně styl baseballu, s kterým Dodgers vyrukovali na soupeře. Ačkoliv skóre otevřel solo homerunem Justin Turner, tak další 4 doběhy přišli po poctivé práci na pálce, kdy se snažili naskládat úspěšné odpaly za sebe. Nezaujatého fanouška určitě potěšila squeeze play, po které doběhl pro bod Cody Bellinger.

Výrazně se do historie zapsal také Randy Arozarena. Ten v deváté směně svým solo homerunem pouze snížil vedení Dodgers na končených 2-6, ale pro mladého Kubánce to byl již osmý odpal za plot v tomto playoff, čímž vyrovnal rekord soutěže. O ten se nyní dělí s další trojicí výborných hráčů.

Klíčové statistiky:

  • Walker Buehler (LAD): 6 IP, 3 H, ER, BB, 10 K
  • Mookie Betts (LAD): 2-z-5, RBI, 2 SB
  • Justin Turner (LAD): 2-z-5, 2B, Solo HR
  • Austin Barnes (LAD): 1-z-3, Solo HR, 2 RBI
  • Charlie Morton (TB): 4.1 IP, 7 H, 5 ER, BB, 6 K
  • Willy Adames (TB): 1-z-3, 2B, RBI
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..