ČeskoMB

Draci Brno získali v juniorské Extralize šestý titul v řadě

Finálová série Extraligy U21 měla v neděli na programu své vyvrcholení. Bylo jasné, že pokud počasí dovolí, tak poznáme letošního juniorského mistra. Otázkou bylo, jestli se tak stane po jendom, nebo dvou zápasech.

Nakonec platila druhá varianta. Hroši Brno totiž ve čtvrtém zápase série našli svého hrdinu, jímž byl Jakub Bílek. Ten dokázal eliminovat silný lineup Draků a nakonec jim za celý zápas nepovolil ani jeden doběh. Filip Čapka na kopci Draků dlouho Bílkovi zdatně sekundoval a k vidění tak byl pěkný nadhazovačský duel. Ten rozsekl v dohrávce šesté směny Matyáš Němčanský, který využil toho, že Hroši mají dva běžce na metách a dvoumetovým odpalem je stáhl pro body. Po výhře Hrochů 2-0 se muselo rozhodnout o pár hodin později na hřišti Draků.

Pátý duel zdaleka nebyl tak vyrovnaný, jako čtvrtý. Draci se totiž dokázali prosadit hned v dohrávce první směny, kdy se lead off hitter Lukáš Hudeček dostal na metu po singlu, aby následně využil divokého nadhozu a balku k tomu, aby se dostal na metu třetí. Po divokém nadhozu Viktora Dokoupila pak doběhl pro úvodní bod.

Dokoupil nakonec vydržel na kopci pouze 6 outů a ve třetí směně jej s dvěma běžci na metách nahradil Raymond Whitehead. Ani on však nedokázal zastavit rozjeté domácí pálkaře a ti hned ve třetí směně odskočili do vedení 6-0. Navíc na jejich kopci stál Jan Nebenführ, který zúročil své zkušenosti z mužské Extraligy a dal Drakům výborných pět směn, kdy povolil pouze jeden úspěšný odpal. Víc nebylo potřeba, protože Draci opět dokázali na domácím hřišti Hrochům nadělit dvouciferný počet doběhů a zápas skončil v dohrávce páté směny, kdy domácí po chybě obrany soupeře navýšili skóre na 10-0.

Draci tak nakonec zvítězili 3-2 na zápasy a dokázali obhájit svůj titul v Extralize U21. Tato soutěž navíc od roku 2015 nepoznala jiného šampiona. Draci naposledy prohráli ve finále juniorské Extraligy v roce 2014, kdy je 3-2 na zápasy přehráli baseballisté Arrows Ostrava.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..