ČeskoMB

EXL U21: Draci jsou po výhře 10-0 jeden krok od titulu

Po delší pauze vynucené onemocněním Covid-19 pokračovala finálová série juniorské Extraligy mezi brněnskými týmy Draky a Hrochy třetím utkáním. Do něj oba celky vstupovaly za vyrovnaného stavu 1-1 na zápasy.

A domácí Draci do zápasu vstoupili velmi dobře, když hned v první směně dokázali proti Tomáši Zachovalovi stáhnout 4 doběhy. Naopak Hroši marně hledali recept na Ondřeje Furka, pro kterého to byl letos první start v této soutěži. Nadhazovač Draků totiž letošní sezonu strávil v A-týmu a byl jedním z tahounů mužstva za extraligovým titulem. Své kvality pak ukázal i v tomto duelu, když se proti němu prosadili pouze Jakub Mánek, jenž si připsal 2 hity a Jan Pospíšil s jedním úspěšným odpalem. Naopak 7 pálkařů Hrochů odešlo ze vzájemného souboje se strikeoutem.

Hroši v zápase nakonec protočili čtyři nadhazovače, ale ti nedokázali zastavit rozjeté Draky. Ti nakonec v šesté směně zvýšili na 10-0, což znamenalo konec utkání kvůli vysokému rozdílu ve skóre. O 3 z deseti doběhů domácích se svými odpaly postaral Martin Pernička. Nejúspěšnějším pálkařem Draků v duelu byl ale Richard Schmied, který měl 3 hity ze tří stavů na pálce.

Draci se tak ujali vedení v sérii 2-1 a jsou ejdnu výhru od zisku titulu. Série bude pokračovat v neděli od 10:00 v Areálu U Hrocha. Pokud by ve čtvrtém zápase zvítězili Hroši, tak se rozhodující duel bude hrát ve stejný den od 15:00 na Městském baseballovém stadionu v Komárově.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..