MBOstatní

Malé fanynce shořela sbírka baseballových karet. Následně jich dostala darem 25 000

Teprve devítiletá Američanka Reese Osterberg přišel při letošních velkých požárech v Kalifornii o svou sbírku baseballových karet. Nyní je ale jeho sbírka karet mnohem početnější, než tomu bylo dříve.

Vše totiž odstartovala zmínka její maminky v rozhovoru pro Bay Area News, že holka při požárech přišla o celou svou kolekci karet. V článku se zmiňovalo, že devítiletá Reese přišla také o ceněnou kartu Bustera Posseyho, kterému pak poslala dopis, jestli by ji neposlal nějakou jinou. Protože její maminka nevěděla, kam dopis zaslat, tak jej dala svému příteli z místního hasičského sboru. A ten se rozhodl jej zveřejnil na facebookové stránce s výzvou, jestli by jim lidé neposlali nějaké karty pro Reese.

O tomto příběhu se dozvěděl také Kevin Ashford ze San Jose, který měl ve své garáži sbírku více než 25 tisíc karet, Tu nasbíral od devadesátých let a rozhodl se, že ji posune dál. “Stejně jen ležely v garáži,” řekl Ashford novinářům. “Řekl jsem si tedy, že než je prodat na Ebayi, tak je raději daruji. A daruji je všechny a aspoň vykouzlím úsměv na tváři malé holky.”

Reese ale zatím nemá, kam by si všechny karty odložila. Její rodina totiž při požáru přišla o dům a nyní bydlí s rodičů u prarodičů. V novém bydlení by ale ráda měla pokoj v oranžově-černém provedení. Tedy v klubových barvách San Francisca Giants, tedy týmu, za který hrává její oblíbený hráč Buster Posey.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..