MBMLB

MLB: 3 volní hráči, kteří by letos mohli podepsat s NY Mets

Po necelém roce, kdy započal miliardář Steve Cohen námluvy s rodinou Wilponů o koupi New York Mets, se tato transkace konečně uskuteční. Majitelé ostatních klubů dali prodeji zelenou a žádné námitky nakonec nemá ani starosta New Yorku Bill de Blasio.

New York Mets se rázem stali jedním z nejbohatších klubů v soutěži, což bude před nadcházející sezonou velmi důležité. Cohen již teď oznámil, že od 1. listopadu bude zaměstnancům klubu vyplácet platy, které měli slíbené v době před pandemii nemoci Covid-19. Očekává se však, že Mets budou hodně aktivní na trhu volných hráčů a letos opravdu budou mít z čeho vybírat. Kvůli zhoršené finanční kondici většiny organizací MLB se na trhu objeví mnoho velmi kvalitních hráčů, u kterých kluby z důvodu šetření neuplatnily své opce. Pojďme se podívat na 3 zajímavé hráče, kteří by v nadcházející sezoně mohli oblékat dres Mets.

Jackie Bradley Jr.

Embed from Getty Images

Mets sice mají ve vnějším poli Brandona Nimma. Ten je také vlemi dobrým pálkařem, jenže v defenzivní činnosti patřil mezi nejhorší hráče v lize. Od dob Carlose Beltrana Mets nedokázali najít komplexního středního polaře, který by podával dlouhodobě dobré výkony na pálce i v obraně. Ani Bradley Jr. nemusí být dlouhodobé řešení, ale mohl být přinést více konzistence na tomto postu. V roce 2018 navíc obdržel Zlatou rukavici a v DRS má +5, zatím co Nimmo -5. Navíc Bradley Jr. ví, jaké je to vyhrát Světovou sérii a při tažení Red Sox za titulem si vysloužil ocenění pro MVP ALCS.

J.T. Realmuto

Embed from Getty Images

Klub z New Yorku dlouhodobě tíží slabina na pozici catchera. Zdálo se, že by toto místo konečně mohl zaplnit Travis d’Arnaud, ale ten se nakonec rozhodl odejít do Atlanty. Jenže letos se na volném trhu objevila opravdu obrovská ryba. A podle novináře Todda Zoleckiho Realmuto očekává nabídku kontraktu v minimální hodnotě 200 milionů dolarů. Díky tomu se Mets se svým novým majitelem stávají jedním z mála klubů, které si budou moct tomuto skvělému catcherovi tuto nabídku předložit.

Třicetiletý Relamuto v uplynulé sezoně měl čísla .266/.349/.840, 11 homerunů a 32 RBI. Ve všech útočných statistikách patřil mezi nejlepší catchery soutěže. Navíc Realmuto je dlouhodobě velmi dobrým i v defenzivě a v roce 2019 si za své výkony vysloužil Zlatou rukavici. V roce 2019 navíc dokázal zachytit 46,7% krádeží. Obzvlášť Noah Syndergaard by spolupráci s takovým catcherem potřeboval, protože má dlouhodobě problém s tím, že soupeři proti němu kradou velké množství met.

Trevor Bauer

Embed from Getty Images

Startující nadhazovač. To je asi číslo jedna v hledáčku zástupců New York Mets v letošní offseason. Tým rozhodně potřebuje druhého vysoce kvalitního startéra do rotace za Jacobem deGromem, pokud chtějí pomýšlet o postupu do playoff. A právě Trevor Bauer může tyto podmínky splňovat.

Bauer je jedním z hlavních kandidátů na letošní cenu Cy Young Award v Národní lize, čímž by přerušil nadvládu Jacoba deGroma. Letos v jednácti startech měl ERA 1.73 a 100 strikeoutů v 73 odházených směnách.

Otázkou pouze je, jakou smlouvu bude Bauer akceptovat. Letos se v jendom z rozhovorů nechal slyšet, že bude přijímat pouze nabídky na roční smlouvu, aby se mohl sám rozhodovat, jestli bude působit v konkurenceschopném týmu. Při dlouhodobém kontraktu toto rozhodování je podle něj více v rukou týmu. dovolím si říct, že pokud mu Mets nabídnou smlouvu, jakou dostal například Stephen Strasburg, tak by na to přikývnout mohl.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..