MBMLB

MLB: Arozarena táhl Rays k výhře. Dodgers opět přehráli Padres

Další dva zápasy středečního programu MLB se hrály až po půlnoci středoevropského času. Kdo si ale přivstal, tak nemohl vůbec litovat.

Rays – Yankees 8-4

Každé playoff v Major League zazáří nějaká mladá hvězda, která svými výkony zastíní i mnohé zkušené hráče. Zdá se, že Rays ji aktuálně našli v osobě pětadvacetiletého Kubánce. Randy Arozarena totiž dokázal odpálit homerun i ve třetím utkání série proti Yankees a celkem v duelu zaznamenal 3 úspěšné odpaly. Arozarena je tak pouze druhým nováčkem historie MLB, který zaznamenal ve čtyřech utkáních playoff minimálně dva hity (tím prvním byl Miguel Cabrera, 2003). A byl to právě jeho homerun v úvodu páté směny, který byl konečnou pro Masahiro Tanaka. Ten si nakonec do statistik připsal 5 umožněných doběhů.

Na druhé straně Charlie Morton potvrdil má slova zpřed začátku série, že on by mohl být tím, kdo může nasměřovat Tampu k postupu do další fáze. Ze dvou doběhů, které proti němu Yankees stáhli, jde na jeho vrub pouze jeden. Bullpen Rays pak ve zbytku duelu dokázal udržet vedení.

Yankees nepomohl ani další homerun Giancarlo Stantona. Ten je sice prvním hráčem historie, který odpálil míč za plot v každém z prvních pěti duelů svého týmu v playoff. Ve čtvrtek však bude slavný klub z New Yorku potřebovat zvítězit, jinak ani letos nedosáhne na titul.

Dodgers – Padres 6-5

Až do posledního nadhozu se museli hráči Dodgers obávat o své vedení. Padres totiž v závěru dokázali zatlačit na svého soupeře a dokonce v deváté směně vyhnali z kopce closera Kenleyho Jansena. Los Angeles tak zachránil až Joe Kelly. Dodgers ale v deváté směně potřebovali 49 nadhozů k tomu, aby ukončili zápas, což zatím historie v playoff MLB nepamatuje.

Jenže Padres mohli být v klidu mnohem dříve. V sedmé směně totiž Fernando Tatis Jr. poslal daleký míč až přes zeď hřiště, který by znamenal vedení 5-4 pro San Diego. Proti byl ale Cody Bellinger, který ve výskoku dokázal míč zachytit do rukavice a doslova tak Padres ukradl dvoubodový homerun.

Dodgers opět táhl za vítězstvím výborným výkonem Clayton Kershaw, který dal týmu opět velmi dobrých 6 směn. Pálkařům Padres v nich povolil pouze 3 doběhy.

Padres tak pro prohře mají nůž na krku a v dalším duelu musí zvítězit. Manažer San Diega Jayce Tingler novinářům prozradil, že utkání začne na kopci jednadvacetiletý Adrian Morejon. Pro tohoto mladíka to bude první start v zápase playoff. S jistotou již na kopci neuvidíme Mikea Clevingera. Toho klub stáhl ze soupisky a tím pádem by nenastoupil ani do případné finálové série Národní ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..