MBMLB

MLB: Astros a Dodgers jdou dál. Yankees a Rays čeká 5. zápas

Po Atlantě jsme v noci ze čtvrtku na pátek poznali další dva postupující do finálových sérií. Pouze souboj Tampy s Yankees se natáhne až na 5 utkání.

Astros – Athletics 11-6

Dvoubodový homerun Michaela Brantleyho a následně tříbodový od Carlose Correy v dohrávce čtvrté směny znamenali obrat Houstonu v utkání, ve kterém prohrávali 0-3 a nakonec jej dovedli až do vítězného konce. Brantley měl nakonec v utkání dva homeruny a Correa celkem 5 RBI.

Oba celky celkem v sérii zaznamenali 12 homerunů, což je nový rekord Major League v pětizápasové sérii.

Astros tak postupujíc do finálové série, kde na ně bude čekat lepší z dvojice Yankees – Rays. Pro tým z Houstonu je to již čtvrtý postup do ALCS v řadě, čímž se stali teprve druhým klubem historie MLB, jemuž se to povedlo. Před nimi se tím mohli pochlubit pouze New York Yankees (1998-2001).

Yankees – Rays 5-1

Hráči New Yorku stáli tváří v tvář možnému vyřazení z letošního playoff. Pokud nechtěli, aby pro ně sezona skončila, tak museli nutně zvítězit. To s ejim nakonec povedlo, když jejich nadhoz podal fantastický výkon a udržel pálkaře Rays pouze na třech úspěšných odpalech. Bullpen dokonce v pěti směnách pustil na metu pouze jednoho hráče Tampy.

Yankees se dostali do vedení po solo homerunu Luke Voita ve druhé směně. V šesté pak přidal dvoubodový homerun Gleybera Torrese. Kyle Higashioka, jenž znovu vytlačil Garyho Sancheze z pozice catchera, si připsal 2 úspěšné odpaly.

O postupujícím z této série tak rozhodne až pátý duel. V něm by se měli na kopec postavit Tyler Glasnow na straně Rays a Gerrit Cole za Yankees.

Padres – Dodgers 3-12

Pouze tři zápasy stačily hráčům Dodgers, aby vyřadili z letošního playoff San Diego Padres. Ti dokázali svému soupeři vzdorovat pouze dvě směny, po kterých vedli 2-1. Jenže Dodgers ve třetí směně pěti doběhy vyhnali z kopce startujícího Adrian Morejon a bullpen již nedokázal tlak soupeře zastavit.

Dodgers nakonec v utkání zaznamenali 14 hitů a celkem 12 doběhů. Hvězdný duel prožil ctacher Will Smith, který měl 5 hitů z pěti at-bat. Stal se tak prvním catcherem historie Dodgers, jemuž se to v playoff povedlo a teprve devátým hráčem.

Tým z Los Angeles i nadále budí velký respekt a vybojoval si postup do finále Národní ligy. Tam se utká s Atlantou Braves. Pro Dodgers je to čtvrtý postup do NLCS za posledních pět sezon.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..