MBMLB

MLB: Astros si vynutili sedmý zápas, Dodgers šestý

Ačkoliv jsme v noci z pátku na sobotu mohli poznat oba postupující do Světové série, tak se tak nestalo a nás čekají minimálně další dva duely v rámci finálových sérií.

I když Astros prohrávali v sérii proti Tampě již 0-3 na zápasy a nevypadalo to s jejich šancemi na postup do Světové série vůbec dobře, tak si nakonec dokázali vynutit sedmý rozhodující duel. V pátek totiž zvítězili nad Rays 7-4 a stali se teprve druhým týmem historie MLB, který dokázal vyrovnat sérii, ve které již prohrávala 0-3. Tím prvním byli v roce 2004 Boston Red Sox, kteří otočili finálovou sérii Americké ligy a nakonec získali titul.

Rays nepomohlo ani to, že na kopec postavili Blake Snella. Ten sice udržel nuku v prvních čtyřech směnách, ale pak se pálka Astros rozjela a nedokázal ji zastavit ani bullpen Tampy. Astros se tak dostali do vedení 7-1 a ačkoliv Rays začali v posledních směnách stahovat ztrátu, tak popáté v této sérii nedokázali stáhnout víc jak 4 doběhy. a právě tato nízká produktivita v útoku může tým z Floridy stát postup do Světové sériie.

O postupujícím z ní rozhodne až sedmý zápas. Do něj Tampa pošle na kopec Charlie Mortona, který byl výborný ve druhém duelu série. Astros zatím svého startéra neoznámili.

Klíčové statistiky

Také finále Národní ligy se nám prodlouží minimálně o další utkání. Baseballisté Los Angeles totiž dokázali zvítězit v pátém zápase nad Atlantou 7-3, když ve svém středu našli dva hrdiny.

Prvním z nich byl hvězdný shortstop Corey Seager, který odpálil dva homeruny a stáhl tři doběhy. Tím druhým byl mladý chytač Will Smith, jehož tříbodový homerun proti relieverovi Atlanty Willu Smithovi (pouze shoda jmen, ale žádný příbuzenský vztah) v šesté směně posunul skóre ve prospěch Los Angeles.

Atlanta však v sérii stále vede 3-2 a v sobotu si může zajistit postup do Světové série. Naopak Dodgers doufají, že využijí momentum po výhře v tomto duelu a zvládnou také zbývající duely ve snaze zabojovat o titul. Na kopci bychom měli vidět oba startéry z prvního utkání série. Za Atlantu Max Fried a na straně Los Angeles Walker Buehler.

Klíčoví hráči:

  • Will Smith (LAD): 1-z-4, HR, 3 RBI
  • Corey Seager (LAD): 2-z-4, 2 HR, 3 RBI
  • Mookie Betts (LAD): 2-z-4, 1 RBI
  • A.J. Minter (ATL): 3.0 IP, 1 H, 0 BB, 0 R, 7 K
  • Will Smith (ATL): 0.1 IP, 1 H, 1 BB, 2 R
  • Marcell Ozuna (ATL): 1-z-3, 1 BB
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..