MBMLB

MLB: Dodgers jsou jednu výhru od zisku titulu

Los Angeles Dodgers dokázali zvítězit v pátém utkání letošní Světové série a výrazně se tak přiblížili k celkovému vítězství. Na to čeká tento slavný klub již od roku 1988.

Utkání číslo pět opět nabídlo souboj Kershaw vs. Glasnow. I tentokrát z tohoto minisouboje vyšel lépe zkušenější nadhazovač, když pálkařům Rays v 5.2 odházených směnách povolil pouze 2 doběhy. Ty ale přišly až v době, kdy byl jeho tým ve vedení.

Dodgers totiž svému soupeři odskočili hned v úvodní směně, kdy Corey Seager a Cody Bellineger svými odpaly stáhli 2 body. třetí přidal o směnu později solo homerunem Joc Pederson.

Rays kontrovali v dohrávce třetí směny, kdy se o další zápis do historie postaral Randy Arozarena. Ten svým dvacátým osmým úspěšným odpalem v tomto playoff snižoval na 2-3 z pohledu Tampy. Navíc se kubánský pálkař osamostatnil v historických tabulkách v počtů hitů v jednom playoff a jen potvrzuje, že jej letošní říjen zastihl ve výborné formě.

A Rays nebyli daleko od vyrovnání, když se o směnu později snažil zaskočit Claytona Kershawa krádeží domácí mety Manuel Margot. A nechybělo mnoho, aby mu to vyšlo.

Každopádně byl to jeden ze zlomových momentů utkání, protože Rays do této směny vstoupili dobře a bez outu dostali na mety dva běžce. Kershaw si ale pomohl i jedním strikeoutem, aby z této šlamastiky vyšel bez umožněného doběhu. Pro startéra Dodgers to byl již strikeout číslo 207 v playoff a dostal se tak na první místo historických tabulek před Justina Verlandera.

Kershaw na kopci nakonec vydržel do šesté směny, kdy jej manažer Dave Roberts stáhl ze hry, ačkoliv měl na svém kontě pouze 85 nadhozů. A mnohým fanouškům Dodgers na stadionu Globe Life Field se toto rozhodnutí nelíbilo a dali to hlasitě najevo.

Los Angeles v té době již vedli 4-2, když v páté směně solo homerunem navyšoval skóre Max Muncy. Bylo tedy otázkou, jestli to tentokrát bullpen Dodgers proti pálkařům Rays zvládne, či nikoliv. Jenže žádné drama se nakonec nekonalo. Baseballisté Tampa Bay totiž ve zbylých třech směnách zaznamenali pouze 2 úspěšné odpaly a nedokázali přidat další doběhy.

Los Angeles se tak potřetí v této Světové sérii dostávají do vedení a nyní jim chybí poslední krok od zisku vytouženého titulu. Naopak Tampa má nůž na krku a pokud chce titul, tak musí zvítězit dvakrát v řadě. V šestém zápase by se na kopci měli představit Tony Gonsolin na straně Dodgers a Blake Snell za Rays.

Klíčové statistiky:

  • Clayton Kershaw, SP, LAD: 5.2 IP, 2 ER, 6 K, 5 H, 2 BB
  • Max Muncy, 1B, LAD: 2-for-3, 1 HR, 1 R, 1 RBI, 1 BB
  • Joc Pederson, LF, LAD: 1-for-2, 1 HR, 1 R, 1 RBI, 1 BB
  • Tyler Glasnow, SP, TB: 5.0 IP, 4 ER, 7 K, 6 H, 3 BB
  • Yandy Diaz, 1B, TB: 2-for-3, 1 R, 1 RBI
  • Randy Arozarena, DH, TB: 1-for-4, 1 RBI
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..