MBMLB

MLB: Komisař Manfred by chtěl zachovat rozšířené playoff i v dalších sezonách

Rok 2020 byl v baseballové MLB v mnoha ohledech netradiční. Nejenom, že se kvůli pandemii nemoci Covid-19 začínalo mnohem později než obvykle a týmy odehrály pouze 60 zápasů v základní části, ale fandové se dočkali i mnoha experimentů. A jak to vypadá, některé by mohly přežít a platit i v následujících sezonách.

Komisař Rob Manfred se v rozhovoru pro agenturu Associated Press nechal slyšet, že by rád zachoval rozšířené playoff a také pravidlo s běžcem na druhé metě v nastavené směně. “Fanoušci zprvu nebyli těmito změnami nadšeni. Pak, když je viděli v akci, byli jejich reakce mnohem pozitivnější,” nechal se slyšet komisař Manfred. „Líbí se mi myšlenka rozšířeného formátu play-off a nyní pečlivě volím svá slova. Nemyslím si, že bychom opět měli 16 týmů v playoff jako letos. Myslím, že si musíme být vědomi toho, abychom zachovali důležitost základní části. Ale myslím si, že cokoliv mimo předchozích 10 postupujících bude dobrá změna. “

Podobně se Rob Manfred vyjádřil také k zachování pravidla o běžci na druhé metě v nastavené směně. “Myslím, že hráčům se to také líbí. Je to opravdu dobré i z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví,” dodal komisař Major League Baseball. Samozřejmě, žádné z těchto pravidel ale neprojde, pokud s ním nebude souhlasit Hráčská asociace. Její lídr Tony Clark ale prozatím nechtěl spekulovat, jak se k tomu hráči postaví. “Prozatím sbíráme zpětnou vazbu od hráčů a hodnocení dodáme vedení ligy ve vhodném čase,” řekl na dotaz médii Clark.

MLB a Hráčská asociace aktuálně dojednávají novou Kolektivní smlouvu a již před pandemií Covid-19 se mluvilo o tom, že její součástí bude pravidlo o univerzálním suplujícím pálkaři v Národní lize, stejně jak je tomu v Americké lize. Týmy měly možnost si tuto variantu vyzkoušet neplánovaně již v této sezoně. Jestli tedy přežijí letošní změny v pravidlech i do dalších let, to ukáže až čas.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..