MBMLB

MLB: Marlins poprvé prohráli sérii v playoff. Braves jdou do NLCS

Když letos postoupil tým Miami Marlins do vyřazovacích bojů, tak všichni fanoušci baseballu zpozorněli. Když totiž Marlins v minulosti postoupili do playoff, tak z toho pokaždé byl zisk titulu.

Samozřejmě, důvodem je i to, že Miami postoupilo do playoff pouze dvakrát. To znamenalo, že klub do letošní sezony nepoznal jaký je to pocit, když prohraje sérii ve vyřazovacích bojích. Jenže to už neplatí. Prvním týmem, kterému se to povedlo, je Atlanta Braves.

Braves vstupovali do čtvrtečního utkání za stavu 2-0 na zápasy. Proti nim stál na kopci Sixto Sanchez, který pálkařům Atlanty seděl. V první směně dokázali obsadit všechny mety, ale parádní zákrok Corey Dickersona v levém poli ještě Marlins zachránil.

Ve třetí směně již ale Braves svůj tlak proměnili v zisk čtyř doběhů. Don Matingly po této směně stáhl Sancheze z kopce a do hry šel bullpen. Jenže ani ten nedokázal rozjeté pálkaře Braves zastavit.

Naopak pálkaři Miami ani v tomto utkání nedokázali doběhnout pro body a druhý duel v řadě měli v této statistice nulu. Poslední doběh si Marlins připsali v osmé směně utkání číslo 1.

Braves tak po výhře 7-0 vyhrávají celou sérii 3-0 na zápasy a zatím v letošním playoff neokusili hořkost prohry. Jejich nadhazovači v pěti zápasech povolili pouze pět doběhů, což je výborný výkon. Navíc Kyle Wright a Ian Anderson jsou první dvojicí nováčků, kteří v historii playoff MLB zaznamenali back-to-back starty bez umožněného doběhu.

Atlanta tak postoupila do finále Národní ligy, kde na ní čeká vítěz série Dodgers-Padres. A jak prozatím hráči Braves ukazují, tak rozhodně budou velmi nepříjemným soupeřem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..