MBMLB

MLB: Rays mají druhou výhru. Braves skvělým závěrem přehráli Dodgers

V pondělí se odehrály finálové zápasy obou dvou lig. A opět fanouškům nabídly skvělou podívanou.

V San Diegu pokračovala série mezi Rays a Astros. A byl to zápas, na který rozhodně nebude v dobrém vzpomínat Jose Altuve. Byla to totiž jeho chyba v úvodní směně, která byla jedním z důvodů, proč se Rays dostali do tříbodového vedení. To přinesl následný homerun Manuela Margota. Margot se blýskl také o malou chvíli později fantastickým zákrokem v obraně, při kterém šlo již o zdraví.

Jenže Houston stejně jako v prvním duelu, tak i tentokrát pohořel na mizerné produktivitě. Jeho pálkaři totiž zaznamenali 10 úspěšných odpalů, ale vytěžili z toho pouze 2 doběhy. Tampa Bay naopak ze čtyř stáhla 4 body. Po vítězství tak odskočila v sérii na 2-0.

V pondělí začala také finálová série Národní ligy v Texasu a tu konečně mohli sledovat v hledišti také fanoušci. Braves i Dodgers jim za odměnu nabídli parádní duel nadhazovačů. Max FriedWalker Buehler předvedli parádní výkon a oba povolili pouze po jednom doběhu. O vítězi tka musely rozhodnout výkony bullpenů.

Ty se statečně držely až do deváté směny, kdy šel na kopec za Dodgers letos velmi dobře házející Blake Treinen. A toho hned na úvod přivítal homerunem Austin Riley. Když o chvíli později Marcel Ozuna svým odpalem stáhl další doběh, nahradil Treinena Jake McGee. Jenže ani tento tah se neukázal jako šťastný, protože Ozzie Albies homerunem poslal Braves do čtyřbodového vedení.

Atlantě tak zbývalo zvládnout dohrávku směny, což Mark Melancon dokázal a nepustil na metu ani jednoho pálkaře. Braves se tak po výhře 5-1 dostali do vedení v této sérii a jako jediný tým zatím letošním playoff neprohráli ani jeden duel. Nepříjemností pro klub je zranění Adama Duvalla, jenž odstoupil z utkání v průběhu druhé směny.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..