MBMLB

MLB: Rays zvítězili ve druhém duelu a vyrovnali stav Světové série

Ve druhém duelu letošní Světové série potřebovali baseballisté Tampa Bay nutně zvítězit. Proti zkušenému a silnému týmu Dodgers by se případná ztráta 0-2 otáčela jen velmi složitě.

Pouze 4 outy vydržel na kopci Dodgers Tony Gonsolin, který trochu překvapivě dostal přednost na kopci. V té době již Rays vedli 1-0 po solo homerunu Brandona Lowea. Stejný muž pak v páté směně navyšoval vedení Rays v páté směně dvoubodovým homerunem již na 5-0.

Zatím co startér Los Angeles na kopci nevydržel dlouho, tak Blake Snell předváděl výborný výkon. Až do páté směny dokonce držel pálku Dodgers bez úspěšného odpalu. Případný no-hitter mu ale pokazil dvoubodový homerun Chrise Taylora. Snell pak po další metě zdarma a hitu šel z kopce a bylo na bullpenu, aby udržel vedení Tampy.

To se další směny dařilo, ačkoliv dvěma solo homeruny Willa Smitha a Coreyho Seagera Dodgers zdramatizovali závěr duelu. Seagerův odpal se navíc zapsal do historie, když byl již jeho sedmý v letošním playoff, což se žádnému hráči spojky v historii nepovedlo.

Rays nakonec dotáhli druhý zápas do vítězného konce a před volným dnem tak vyrovnali tuto sérii. Série bude pokračovat třetím zápasem v noci z pátku na sobotu a na kopci by měli startovat Walker Buehler na straně Los Angeles a Charlie Morton v dresu Rays.

Klíčové statistiky:

Tony Gonsolin (LAD) – 1.1 IP, 1 H, 1 R, 1 HR, 1 BB, 1 SO
Corey Seager (LAD) – 2-z-4, 2 H, 1 HR
Mookie Betts (LAD) – 0-z-3, 1 BB, 1 SO
Blake Snell (TAM) – 4.2 IP, 2 H, 2 R,1 HR, 4 BB, 9 SO
Brandon Lowe (TAM) – 2-z-5, 2 HR, 3 RBI
Manuel Margot (TAM) – 2-z-3, 1 R, 1 BB
Joey Wendle (TAM) – 1-z-3, 3 RBI

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..