MBMLB

MLB: Rays zvládli rozhodující zápas s Yankees a postupují do ALCS

Až rozhodující pátý zápas musel rozhodnout a druhém postupujícím do Americké ligy. I ten byl velmi vyrovnaný a o vítězi rozhodl jediný doběh.

Skóre přitom otevřel ve čtvrté solo homerunem Aaron Judge. To již ale na kopci Rays nestál Tyler Glasnow, ale reliever Nick Anderson. Ten se dostal do hry ve třetí směně a bullpen týmu z Floridy již ve zbytku duelu více doběhů nepovolil.

Rays dokázali na vedení soupeře odpovědět v dohrávce páté směn, kdy proti Gerritu Coleovi odpálil solo homerun Austin Meadows. Pro startéra Yankees to bylo o to víc kruté, že to byl první úspěšný odpal Tampy vůbec v tomto duelu. Cole šel z kopce v průběhu šesté směny a bylo jasné, že to budou právě výkony relieverů, které rozhodnou tento souboj.

A ten rozhodující moment pak přišel v dohrávce osmé směny, kdy byl na kopci Aroldis Chapman a proti němu se postavil Mike Brosseau. Oba dva měli nevyřízené účty již od 1. září, kdy Chapman pálkaři Rays poslal fastball těsně kolem hlavy. A Brosseau se pomstil dokonale. S Chapmanem svedl dlouhý souboj, aby následně jeho desátý nadhoz poslal až do ochozů Petco Park a svůj tým do vedení 2-1.

Yankees tak měli již pouze jeden útok k tomu, aby minimálně vyrovnali, jenže Giancarlo Stanton, Luke Voit, ani Gio Urshela nedokázali uspět proti Diegovi Castillovi a Rays tak můžou slavit postup do finále Americké ligy. Tam na ně čekají baseballisté Houston Astros.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..