MBMLB

MLB: Tigers angažovali na pozici manažera A.J. Hinche

To, o čem se poslední dva dny spekulovalo, se stává skutečností. Organizace Detroit Tigers potvrdila, že se klub domluvil s A.J. Hinchem, který se tak stane novým manažerem týmu.

Tigers potřebovali najít náhradu za Rona Gardenhirea, který v září ze zdravotních důvodů rezignoval na tuto pozici. K mužstvu tak přichází člověk, který má pověst výborného manažera, ale také je výrazně podepsán pod skandál Houston Astros v roce 2017, kdy měl být součástí systému kradení signálů soupeřových nadhazovačů. Proto byl z Houstonu po skončení loňské sezony, kde tento skandál vyšel najevo, propuštěn a následně vedením MLB suspendován na celý rok 2020.

A.J. Hinch tak přebírá tým, který v letošní sezoně vyhrál pouze 23 utkání a 35 prohrál. O rok dříve Tigers prohráli ve 114 zápasech. Hinch by se měl stát mužem, který provede mužstvo přestavbou a dovést ho k úspěchům. Nebude to jednoduchá úloha, ale v organizaci bude mít k dispozici prospekty jako Casey Mize nebo Tarik Skubal, s nimiž může počítat.

Šestačtyřicetiletý Hinch má navzdory ńízkému věku dostatek zkušeností s vedením týmu v MLB, když jako manažer vedl již v letech 2009-2010 Arizonu Diamondbacks. V sezonách 2015 až 2019 pak zmiňované Astros.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..