MBMLB

MLB: Yankees a Rays jdou dál. Oakland s White Sox čeká ještě jeden zápas

Po druhém dni playoff MLB poznáme již tři postupující týmy do divizních sérií. Houston v noci doplnily celky New York Yankees a Tampa Bay Rays.

Tým z Floridy měl práci mnohem jednodušší. Startér Toronta Korejec Hyun-Jin Ryu totiž ve středu neměl svůj den a poroučel se z kopce již ve druhé směně za stavu 0-7 z pohledu Blue Jays. Baseballisté kanadského celku naopak nedokázali najít recept na dobře házejícího Tylera Glasnowa a nakonec v zápase stáhli pouze dva doběhy. Rays tak po výhře 8-2 postupují dál. V další sérii na ně budou čekat Yankees a to slibuje velmi zajímavé zápasy.

Yankees museli otáčet zápas

Jako na houpačce se přesouvalo skóre duelu mezi Clevelandem a Yankees. Indiáni sice vedli po první směně již 4-0, jenže již po čtvrté na světelné tabuli svítili skóre 5-4 pro Yankees. To však neměl být poslední obrat. Cleveland se totiž nevzdával a v osmé směně je Cesar Hernandez poslal do vedení 9-8.

V deváté směně tak měl Brad Hand na kopci za úkol udržet pálkaře Yankees a poslat sérii do třetího zápasu. Jenže ten svůj úkol nezvládl, když se tři úvodní pálkaři dostali na metu. Pak sice přišel strikeout Bretta Gardnera, ale sebeobětovací odpal Garyho Sancheze a odpal DJ LeMahieu poslali mužstvo z New Yorku do vedení. V dohrávce pak Aroldis Chapman nepřipustil vyrovnání a pro Indians tak skončila další sezona bez titulu. Na ten čekají již od roku 1948.

Bláznivé utkání, které začalo kvůli bouřce později se nakonec hrálo 4 hodiny a 50 minut, což z něj dělá nejdelší zápas historie MLB hraný na 9 směn.

Oakland prodloužil sérii

Až třetí rozhodující duel určí postupujícího ze série mezi White Sox a Athletics. Oakland totiž dokázal zvítězit ve druhém duelu 5-3. Athletics se mohli spolehnout na svého startéra. Chris Bassitt jim totiž dal skvělých 7 směn, ve kterých povolil pouze jeden doběh. Naopak zkušený Dallas Keuchel na straně Chicaga šel ze hry již ve čtvrté směně, když předtím stihl povolil 6 hitů Oaklandu. Z toho dva odpaly letěli až za plot. Třetí duel tak slibuje pořádné drama.

Marlins přišli o Marteho

Miami Marlins sice v úvodním duelu série porazili Chicago Cubs 5-1, ale zároveň přišli o zkušeného Starlinga Marteho, jenž si v zápase zlomil ruku. K zlomenině přišlo v deváté směně, kdy byl Marte trefen nadhozem Dana Winklera. Marte je zatím vedený na listině zraněných day-to-day, ale bude překvapení, pokud ještě v playoff naskočí do hry. Marteho přitom do týmu Marlins přivedli před koncem přestupového období z Arizony a měl jim pomoct v cestě za případným třetím titulem v MLB.

Cardinals pomohl k výhře skvělý úvod

Jedna směna stačila pálkařům St. Louis Cardinals, aby zkrotili nadšení talentovaného týmu San Diego Padres. Cardinals totiž do zápasu vlétli jako uragán a hned v úvodní směně stáhli čtyři doběhy. První dva přišly po homerunu Paula Goldschmidta. Eso Padres na kopci Chris Paddack nakonec nevydržel ve hře ani tři celé směny a vystřídaný byl za nepříznivého stavu 2-5.

St. Louis nakonec zvítězilo 7-4 a je krok od toho, aby vyřadilo jednoho z favoritů playoff. I tady se ukazuje, že série na 2 vítězné duely můžou přinést mnoho překvapení.

Brewers potrápili Dodgers

Překvapivě pouze 4 směny vydržel na kopci Dodgers Walker Buehler a manažer Dave Roberts potřeboval vytáhnout nějaké eso z rukávu. to se mu nakonec povedlo, když z bullpenu poslal do hry Julio Uriase. Ten se mu odměnil třemi velmi dobrými směnami bez jediného umožněného doběhu.

Také Brewers museli brzy sáhnout do bullpenu, když již ve druhé směně za stavu 0-3 šel z kopce jejich startér Brent Suter. A jeho nástupci si nevedli vůbec špatně, když ve zbytku utkání Dodgers povolili pouze jeden doběh. Brewers ale nebyli tak produktivní na pálce, jako jejich soupeř. Ačkoliv na hity vyhráli 7-6, tak v kolonce doběhů měli za celý zápas pouze dvojku. Pokud si chtějí vynutit zápas číslo tři, tak musí ve čtvrtek porazit Claytona Kershawa.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..