MBMLB

Preview: V neděli začíná finálová série Americké ligy

V playoff Major League Baseball začíná jít do tuhého. V neděli prvním zápasem odstartuje finále Americké ligy, ve kterém se utkají Houston Astros a Tampa Bay Rays.

Houston v divizní sérii proti Oaklandu ukázal, že jeho pálka může uspět i proti široké soupisce kvalitních nadhazovačů. Astros proti A’s zaznamenali 33 doběhů, 12 homerunů a OPS .720. Houston doběhl pro minimálně 5 doběhů v každém ze čtyř duelů, přičemž sérii zakončil jedenácti doběhy a čtrnácti hity v posledním utkání.

Nyní ale proti ním bude stát možná ještě kvalitnější rotace ve složení Blake Snell, Charlie MortonTyler Glasnow. Houston ale může najít inspiraci u Yankees, kteří v některých duelech dokázali startéry Rays přehrát. Každopádně na kopci je kvalita na straně týmu z Floridy. S tím, že se tato série hraje až na 4 vítězné zápasy, jim to dává menší výhodu. Astros mají v rotaci Zacka Greinkeho, kterého ale v předchozí sérii trápilo menší zranění. Lance McCullers Jr. zatím letošním playoff nepřesvědčil. Astros tak budou doufat, že Jose Urquidy a Framber Vladez vytáhnou nadprůměrné výkony.

Houston bude hodně spoléhat na týmovou chemii. Na mužstvu je vidět, jak je semkl skandál kolem kradení signálů v sezoně 2017 a nyní chtějí všem ukázat, že jsou opravdoví šampioni. Obzvlášť Carlos Correa hraje fantasticky a svými výkony táhne tým. Také z týmu Rays je cítit mnoho pozitivní energie a sebedůvěry. Jak ukázala jejich série s Yankees, tak se můžou spolehnout na celý lineup. Navíc jejich nováček Randy Arozarena ukazuje, že by mohl být novou hvězdou soutěže.

Pokud bych měl vybrat, kdo z této dvojice půjde do Světové série, tak budu více věřit Rays. Přeci jen by se v této dlouhé sérii bez volných dní měla ukázat síla jejich nadhazovačů. Šest zápasů a bude hotovo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..