MBMLB

Rays zvítězili v bláznivém zápase a vyrovnali Světovou sérii

Podruhé v letošní Světové sérii ztráceli Tampa Bay Rays na svého soupeře jednu výhru a podruhé se jim povedlo vyrovnat. Čtvrtý zápas byl ale hodně nevšední a Rays se radovali z výhry až po walk-off odpalu Bretta Phillipse v dohrávce deváté směny.

Pro Dodgers přitom utkání začalo nejlépe jak mohlo. Justin Turner otevřel skóre v první směně solo homerunem a ve třetí Corey Seager dalším odpalem za plot navýšil na 2-0. Julio Urias na kopci předváděl další spolehlivý výkon a když už se dostal pod tlak, tak jej dokázal zvládnout. První doběh Rays tak přišel až ve čtvrté směně, kdy zaznamenal rekordní devátý homerun v tomto playoff Randy Arozarena.

Od té chvíle se skóre měnilo dalších sedm půlsměn, což je nový rekord historie Světových sérií. Oba týmy se přetahovaly o vedení a zápas rozhodně nenudil. Před devátou směnou ale měli navrch baseballisté Los Angeles, kteří vedli 7-6. Manažer Dodgers tak v dohrávce směny poslal na kopec utkání zavřít zkušeného Kenley Jansena. A ten selhal. Při dvou outech, kdy byli na metách dva běžci poslal míč do středního pole Brett Phillips. Jenže pak přišla série zaváhání obrany Dodgers a Rays nejenže doběhli pro vyrovnávající doběh, ale také vítězný. Navzdory tomu, že Arozarena na půlcestě mezí třetí a domácí metou zakopl a upadl.

Poprvé od legendární chyby Billa Bucknera ve Světové sérii 1986 skončil finálový zápas MLB po chybě obrany.

Série je tak po čtyřech zápasech stále vyrovnaná a nás čekají minimálně další dva duely. Hned ten pátý v neděli nám na kopci opět nabídne souboj dvojice Clayton KershawTyler Glasnow.

Klíčové statistiky:

Dodgers SP Julio Urias: 4.2 IP, 4 H, 2 ER, BB, 9 K
Dodgers SS Corey Seager: 4-z-5, 3 R, 2 RBI, HR
Dodgers 3B Justin Turner: 4-z-5, 2 R, RBI, 2B, HR
Rays SP Ryan Yarbrough: 3.1 IP, 5 H, 2 ER, BB, K
Rays OF Randy Arozarena: 3-z-4, 3 R, RBI, HR
Rays 2B Brandon Lowe: 1-z-4, R, 3 RBI, HR

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..