MBMLB

TOP 10 hráčů MLB sezony 2020

Stejně jako před sezonou, tak i nyní po jejím skončení vám na našem webu přinášíme aktuální přehled nejlepších hráčů Major League Baseball. Jak se toto pořadí po letošní zkrácené sezoně změnilo si můžete porovnat s našim článkem zpřed sezony.

TOP 10 hráčů MLB před začátkem sezony 2020

10. Ronald Acuna Jr., Atlanta Braves

Embed from Getty Images

WAR: 2.1 (dle Baseball Reference)

Hvězda a budoucnost Atlanty sice v pálkařském průměru letos neměla tak dobré čísla jako v roce 2019 (.250 oproti .280). Jenže Acuna Jr. se výrazně v získávání met, když jeho OBP stouplo na .406 (.365 v roce 2019). Zlepšení u něj nastalo také v obranné činnosti a ve statistice outů nad průměr (outs above average) u něj svítí dvojka.

9. Juan Soto, Washington Nationals

Embed from Getty Images

WAR: 2.1

Tým Washingtonu si letos prošel mistrovskou kocovinou a nakonec se ani nedostal do vyřazovacích bojů. Ale rozhodně to nebylo zásluhou slabých výkonů mladého Dominikánce. Ten byl letos v útočné činnosti skvěly a s pálkařským průměrem .351 byste v Národní lize nenašli lepšího hráče. Ve statistikách MLB mu dokonce patřilo první místo v OBP, SLG, OPS a OPS+.

8. Jose Ramirez, Cleveland Indians

Embed from Getty Images

WAR: 2.2

V minulém roce se Ramirezovi nedařilo tolik, jak fanoušci Clevelandu očekávali, ale letos se opět vrátil mezi nejlepší. V padesáti osmi utkáních zaznamenal 17 homerunů, což je sice o 6 méně, než v roce 2019, ale tehdy k tomu potřeboval 129 zápasů. V OPS+ měl letos nejlepší číslo ve své kariéře. Letos se rozhodně objeví na hlasovacích lístcích pro MVP Americké ligy.

7. Corey Seager, Los Angeles Dodgers

Embed from Getty Images

WAR: 1.9

Corey byl po dvou sezonách poznačených zraněními konečně zdráv a odrazilo se to také na jeho hře. Navíc jeho forma gradovala celou sezonu a v playoff byl doslova fenomenální. I díky tomu si odnesl cenu pro nejužitečnějšího hráče NLCS a Světové série.

6. Jacob deGrom, New York Mets

Embed from Getty Images

WAR: 2.6

Nadhazovač Mets druhou sezonu v řadě ukončil na prvním místě, pokud jde o počet strikeoutů (104) v Národní lize. S ERA+ 178 se vtěsnal mezi čísla 218 a 169, která zaznamenal v obou letech, kdy si odnesl cenu pro nejlepšího nadhazovače. Letos bude v hlasování opět v TOP 3.

5. Trevor Bauer, Cincinnati Reds

Embed from Getty Images

WAR: 2.7

Nadhazovač Cincinnati byl letos nejlepším startérem v Národní lize. Navíc v 73 odházených směnách povolil pouze 41 úspěšných odpalů, což dělá průměr 5.1 hitů na 9 směn a Bauera vyneslo na první místo celé soutěže. ERA+ 276 je nejlepší výkon v Národní lize.

4. Shane Bieber, Cleveland Indians

Embed from Getty Images

WAR: 3.3

Pokud měl deGrom nejvíce strikeoutů v Národní lize, tak Bieber se 122 opanoval celou Major League. V ERA+ mu se 281 patřilo také první místo v soutěži. Také další statstiky jako ERA (1.63 a 1. místo v MLB) a FIP (2.07 – 1. v MLB) dokazují, jak výjimečnou sezonu měl letos startér Indians.

3. Freddie Freeman, Atlanta Braves

Embed from Getty Images

WAR: 2.9

Pro Freemana nezačala letošní sezona nejlépe, když ještě před jejím startem prodělal Covid-19 s horším průběhem. Nakonec pak odehrál všech 60 zápasů svého týmu v základní části s čísly .341/.462/.640. Jeho 37 vícemetových odpalů bylo jednoznačně nejlepší číslo v celé MLB. Jeden z nejžhavějších favoritů na cenu MVP Národní ligy.

2. Fernando Tatis Jr., San Diego Padres

Embed from Getty Images

WAR: 2.5

Fernando Tatis Jr. má sice stále jenom 21 let a v MLB působí pouze druhou sezonu, ale již nyní si ji svými výkony dokázal podmanit. A nebýt menšího herního propadu v září, tak by mu možná v našem žebříčku patřila i první příčka. V pálkařských statistikách jej sice nenajdeme na první příčce, ale Tatis Jr. bavil a udivoval zejména skvělými výkony v obraně. V outs above average mu dokonce patří první místo v celé soutěži.

1. Mookie Betts, Los Angeles Dodgers

Embed from Getty Images

WAR: 3.4

V některém ze zámořských médií jsem v posledních dnech zaregistroval nadpis, který měl znění (není to doslovně) “Zapomeňte na Trouta. Novým králem MLB je Mookie Betts.” A alespoň pro letošní sezonu s tím můžeme souhlasit. Kdo sledoval letošní playoff, tak rozhodně bude souhlasit, že Betts byl chybějícím kouskem skládanky Dodgers k zisku titulu. Betts je jednoznačně jedním z nejkomplexnějších hráčů na hřišti. Má to, co potřebuje hvězda největší velikosti: skvělou pálku, výbornou obranu a ještě lepší běh po metách. Je možné, že v nadcházejících letech mu v našich přehledech bude patřit první místo častěji.

Přidejte se do našeho fóra na Discordu. Rozebíráme v něm aktuální dění v Extralize, MLB, ale také v dalších světových soutěžích. Stačí kliknout na
https://discord.gg/rDMECf8

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..