MBOstatní

V Nizozemsku letos nepoznají baseballového mistra

Letošní ročník nizozemské baseballové soutěže Hoofdklasse byl mnohem více poznamenán epidemií nemoci Covid-19, než tomu bylo v české Extralize.

Letošní ročník totiž začal až koncem července. Týmy navíc ani neodehrály stejný počet zápasů, když tři celky měli v základní části odehraných 20 utkání, zatím co Hoofddorp Pioniers jako jediné mužstvo 22. Vítězem základní části byl ale tým Curacao Neptunus, který prohrál pouze ve dvou případech.

Pak se liga rozdělila na TOP 4 a BOT 4, když první čtyřka bojovala o dvě místenky do finálové série. Ty si vybojovali Curacao Neptunus a L&D Amsterdam. Oba celky 11. a 12. října sehrály první dvě utkání Holland Series, které v obou dvou případech skončily výhrou Amsterdamu. Pak ale přišla stopka do nizozemské vlády, která zastavila všechny amatérské sportovní soutěže (baseball je v Nizozemsku vedený jako amatérský sport), což byl konec také pro Hoofdklasse.

Po tomto konci přišlo dohadování v zákulisí, komu připadne letošní titul. Protože se totiž neodehrálo celé finále, tak by měl titul dle pravidel připadnout vítězi základní části. Na druhou stranu ale Amsterdam ve finále ukázal, že má silný tým a mohl si titul vybojovat sportovní cestou. Nakonec se celky domluvily, že letos nizozemská liga nepozná svého vítěze. Stane se tak poprvé od roku 1922, kdy se odehrál první ročník této soutěže. Pro postup na Pohár mistrů to ale v tomto případě nemá vliv, protože Nizozemsko má dvě místenky v nejprestižnějším evropském klubovém poháru.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..