MBOstatní

WBSC opět posunula start MS žen a kadetů

Podruhé se v letošním roce odkládá start Mistrovství světa v baseballu žen a také MS kadetů. Oba šampionáty by se nově měly hrát až v roce 2021.

Světová baseballová a softbalová konfederace (WBSC) se tak rozhodla učinit kvůli pokračující pandemii nemoci Covid-19. Ve svém rozhodnutí uvádí, že dějištěm i nadále zůstává mexické město Tijuana. To by podle nového kalendáře mělo hostit ženský šampionát ve dnech 1.-9. březen a MS kadetů pak od 13. do 22. března.

“Dnešní obtížné rozhodnutí znamená, že poprvé od založení Mezinárodní baseballové federace v roce 1938, nebudeme mít v kalendářním roce žádné oficiální mezinárodní baseballové soutěže,” řekl prezident WBSC Riccardo Fraccari. “Jsme obzvláště zklamaní za naše sportovce a národní federace, které byly připraveny soutěžit a zářit na letošních světových pohárech v baseballu.”

Již dříve bylo totiž odložené i Mistrovství světa U23, na které se kvalifikoval i český národní tým. Všechny tyto tři turnaje se tak odehrají v Mexiku v nadcházejícím roce. MS U23 se ale bude hrát až na podzim v termínu od 24. září do 3. října.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..