MBOstatní

ABL: Dva týmy odstoupily z letošní sezony australské ligy

Velmi nepříjemná zpráva přišla pro fanoušky australské baseballové ligy ABL. 5 týdnů před začátkem nové sezony totiž vedení ligy oznámilo, že letos do sezony nenastoupí týmy Geelong-Korea a Auckland Tuatara. Důvodem jsou restrikce australské vlády související s epidemií nemoci Covid-19. Obzvlášť odstoupení Aucklandu však vedení ABL nese nelibě.

Tým Geelong-Korea, který je složený z hráčů z Jižní Koreje by kvůli restrikcím řešil nemalé logistické problémy. S tím spojené pravidla o případné povinné karanténě hráčů by týmu dělaly velké problémy a ředitel ABL Cam Vale byl nucen oznámit, že klub do své třetí sezony v soutěži letos nenastoupí. “Je to velmi nešťastné, ale pouze krátkodobé,” oznámil Vale v tiskové zprávě. “Geelon-Korea bude ale zpátky v ABL v další sezoně.”

Méně pochopení ale měl pro odhlášení týmu z Nového Zélandu. Vedení Aucklandu oznámilo ve čtvrtek ráno, že do letošního ročníku nenastoupí. Jako důvody uvedlo restrikce ohledně cestování a s tím související vyšší náklady i na splnění karanténních podmínek. Dalším důvodem byl nedostatek hráčů a sponzorů v této době. To se ale nelíbí řediteli ABL, který v následném prohlášení upozornil na to, že Auckland souhlasil s modelem dvou bublin, kdy by většinu zápasů odehrál na Novém Zélandu. Navíc byla ABL ochotna klub podpořit i po finanční stránce a podporu slíbila i novozélandská vláda.

Rozhodnutí Aucklandu zdá se bude mít finanční dopad i na celou soutěž, protože tím padla smlouva s televizí Sky Sports, která měla mezinárodně vysílat zápasy této bubliny, kde měli působit také týmy Brisbane Bandits a Adelaide Giants. Ředitel Cam Val v prohlášení napsal, že vedení Aucklandu tímto porušilo podmínky licence pro ABL a jejich další budoucnost v soutěži je nejistá. Dokonce obvinil vedení klubu ze zlého managementu.

Soutěž tak po dvou letech bude v této sezoně hrát pouze 6 mužstev. Vedení ligy tak nyní pracuje na vypracování nového herního plánu, který by měl být zveřejněný v průběhu následujícího týdne.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..