ČeskoMB

Baseballoví mistři podpořili válečné veterány miliónem korun

Když ve středu ráno Leoš Mareš ve vysílání Evropy 2 vyzval posluchače, aby darovali peníze pro projekt vlcimak.cz a následně dal do prodeje svou kytaru s podpisy Richarda Krajča, Jaromíra Jágra, tak asi netušil, kdo ji za milion korun koupí. Záhy se mu totiž ozval jeden zájemce, který jí jménem baseballového klubu Draci Brno za milion českých korun odkoupil.

Projekt vlcimak.cz probíhá pod záštitou nadačního fondu Regi Base I., který pomáhá od roku 2011 novodobým válečným veteránům, později rozšířil svoji pomoc i na vojáky, policisty, hasiče, zaměstnance a jejich rodinné příslušníky. Každoročně 11. listopadu, kdy je celosvětový Den válečných veteránů, vyjdou do ulic dobrovolníci, kteří prodávají vlčí máky. Výtěžek z prodeje pak jde na podporu výše zmíněných skupin. Bohužel letošní situace je taková jaká je a proto se Leoš Mareš rozhodl podpořit tento nadační fond 111 111 tisíci korun. Zároveň vyzval posluchače, aby přispěli a dal si za cíl vybrat dalších 11 milionů korun.

Aby byl tento cíl snáz dosažitelný, rozhodl se prodat svou kytaru, na které Richard Krajčo zahrál jedinou písničku a následně ji podepsali kromě Krajča také Leoš Mareš a hokejista Jaromír Jágr. Následně tuto kytaru dal do prodeje a za necelou hodinu měl zájemce. Ten slíbil jménem baseballového klubu Draci Brno tuto kytaru za milion korun odkoupit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Prodáváme moji kytaru za 1 MILION KORUN pro vlcimak.cz Byla na ní zahrána jediná pisnička a to “Srdce nehasnou” a to v dnešní Ranní show SPECIÁL ❤️ Dnes je 11. 11. – Den válečných veteránů ? Pomáháme těm, kteří za nás sloužili Podpořte nejen válečné veterány, ale i další, co za nás slouží, tedy těžce zraněné hasiče, záchranáře a policisty. Vlčí mák je celosvětovým symbolem válečných veteránů. Těch, co v boji položili život a již se nemohou bránit, i těch, kteří přežili, ale jejich zranění jim neumožňují návrat do plnohodnotného života. Každý rok 11. listopadu, na Den válečných veteránů si tento symbol lidé po celém světě připínají na znamení úcty k těm, kteří za nás sloužili. Protože jsme však nyní v pomyslném boji všichni, rozhodli jsme se letos obvyklý prodej vlčích máků na ulicích nepořádat. Na ty, kteří potřebují naši pomoc, ale nezapomínáme. Zapojte se do naší online sbírky a pomozte nám vybrat symbolických 11.111.111 Kč

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares),

Nejde tedy přímo o dar z klubové pokladny, ale filantropem je bývalý hráč Draků a české reprezentace, který je zároveň jedním ze sponzorů klubu. A ačkoliv redakce jeho jméno zná, tak na jeho žádost jej nebudeme zveřejňovat. Navíc sám dárce si přál, aby byl tento dar prezentován jako dar klubu Draci Brno.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..