MBOstatní

CPBL: O vítězi tchajwanské ligy rozhodne finálový zápas č. 7

Po čtyřech zápasech Taiwan Series vedli Chinatrust Brothers nad Uni-Lions 3-1 na zápasy a zdálo se, že je o titul nemůže nic připravit. Jenže Lions se zvedli, vyhráli zápasy číslo 5 a 6, čímž si vynutili rozhodující sedmý duel.

Lions dokázali v šestém utkání prolomit prokletí, které je v šestých zápasech Taiwan Series provází. V devíti případech v tomto zápase zvítězili v minulosti pouze jednou. V roce 1996 jim zajistil třetí titul v tchajwanské profesionální lize. V sobotu si vítězství zajistili hlavně díky osmibodové osmé směně, kdy odskočili domácím na 12-1. Navíc je v utkání podržel Tim Melville, který ještě v minulém roce oblékal dres Colorada Rockies v MLB. Ve stejné směně vytvořil nový rekord Mayaw Ciru, který jako první hráč historie získal dvě mety zdarma v jedné směně utkání Taiwan Series.

Sedmý rozhodující duel je na programu v neděli od 10:05 středoevropského času a sledovat jej budete moct na Twitteru. Fanoušci Brothers doufají, že to pro jejich tým nebude další promarněná šance na titul. V předchozích šesti letech se tento tým do Taiwan Series probojovali pětkrát a ani jendou z toho nebyl titul. V roce 2015 dokonce nad Lamigo Monkeys vedli, stejně jako letos nad Uni-Lions, již 3-1 na zápasy, aby následně prohráli zbylé tři zápasy. Od roku 2014 Brothers prohráli devětkrát v řadě zápasy číslo 5, 6 nebo 7 v Taiwan Series.

Letos to bude celkem podesáté, kdy o titulu rozhodne sedmý zápas finálové série. Pohled do historie ukazuje, že v tyto rozhodující duely vyhovují hlavně Uni-Lions, kteří zvítězili v pěti případech ze sedmi. Naopak nejhorší úspěšnost mají Chinatrust Brothers, kteří ze čtyř možností v titul proměnili pouze jednu. Jak to dopadne nyní se dozvíme již v neděli odpoledne.

Počet titulů v CPBL

TýmTituly2. místo
Uni-President Lions96
CTBC Brothers77
Rakuten Monkeys72
Wei Chuan Dragons42
Fubon Guardians35
Chinatrust Whales *02
China Times Eagles *01
Macoto Cobras *01
Mercuries Tigers *01
* tým již nepůsobí v CPBL
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..