MBOstatní

Doosan Bears pošesté v řadě postoupili do Korean Series

Baseballisté KT Wiz nedokázali využít druhého místa v základní části a tím pádem oddych až do Playoff Series a nepostoupili tak do finále. V semifinálové sérii totiž podlehli obhájcům titulu Doosan Bears 1-3 na zápasy. Pro Bears to bude šestá účast v Korean Series.

Doosan zvládl sérii hlavně díky výborným výkonům nadhazovačů. Paradoxně nejslabší výkon podal vítěz ceny pro nejlepšího nadhazovače základní části Raul Alcantara, jehož start ve třetím utkání série skončil výhrou KT Wiz 5-2 a série tak za stavu 1-2 šla do čtvrtého utkání.

Čtvrtý duel poslal na kopec místní nadhazovače. Jenže ani jeden startér se na kopci příliš dlouho neohřál. Hee-kwan Yoo z týmu Bears šel z kopce ještě v úvodní směně, když baseballisté KT Wiz proti němu dokázali zaznamenat 3 úspěšné odpaly a málem se dostali i do vedení. Jenže obrana Doosanu dokázala zahrát dobrou hru v obraně a běžec KT Wiz Yong-ho Jo byl těsně out na domácí metě. Jak se ukázalo později v průběhu zápasu, tak to byla největší šance KT Wiz na bodování v utkání. Ve zbylých osmi směnách totiž jejich pálkaři zaznamenali pouze dva hity.

Vítězné body tak přišly v dohrávce čtvrté směny Joo-hwan Choi poslal Bears dvoubodovým homerunem do vedení. Manažer Doosanu pak vsadil vše na jednu kartu a do hry posílal to nejlepší ze svého bullpenu. Poslední tři směny se tak nečekaně na kopci objevil Chris Flexen, jenž startoval v prvním utkání série. Ten dovedl duel do vítězného konce a svůj tým k postupu do Korean Series. Hned po skončení utkání byl navíc vyhlášený nejužitečnějším hráčem Playoff Series.

Doosan Bears se tak pošesté v řadě podívají do finále jihokorejské KBO a můžou obhájit loňský titul. Ve finále je ale čekají baseballisté NC Dinos, kteří zatím na svůj první titul v KBO čekají. Navíc Dinos mají Bears co vracet, protože to byl právě tento tým, který je porazil v roce 2016, kdy poprvé postoupili do Korean Series. Finálová série začíná v úterý 17. listopadu a hraje se na 4 vítězné zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..