MBOstatní

KBO: KT Wiz do prvního utkání Playoff Series postaví na kopec nováčka

V pondělí v 10:30 středoevropského času odstartuje semifinálová série jihokorejské KBO, která nese název Playoff Series, mezi týmy KT Wiz a Doosan Bears. Zatím co pro Bears jde o další z mnoha zápasů v bojích o titul, KT Wiz se v playoff představí poprvé v historii.

Samozřejmě, je třeba zmínit, že KT Wiz jsou nejmladším týmem KBO, když klub do soutěže vstoupil teprve v roce 2015. Ale letos vstupuje do vyřazovacích bojů z velmi dobré pozice, když skončil druhý po základní části. Naopak jejich soupeř, který obhajuje loňský titul, již musel v playoff odehrát jednu sérii proti vítězi Wild Card. Bears si ale s LG Twins poradili velmi rychle a po dvou zápasech se mohli začít připravovat na semifinále.

To se letos bude hrát na neutrální půdě na jediném krytém stadion v Jižní Koreji Gocheok Sky Dome. Důvodem je to, že se poprvé playoff KBO hraje až v listopadu, kdy již v Jižní Koreji nepanují příliš příznivé podmínky pro baseball. Také finálová Korean Series se proto odehraje na tomto krytém stadionu, který je jinak domovem pro tým Kiwoom Heroes.

Embed from Getty Images

Velmi zajímavý je také tah manažera KT Wiz, který do úvodního utkání postaví na kopec teprve devatenáctiletého nadhazovače Hyeong-jun Soa. Ten ale letos v základní části předváděl výborné výkony, když ve čtyřiadvaceti startech na kopci zaznamenal 13 výher a 6 proher s ERA 3.86. I proto je považován za hlavního adepta na zisk ocenění pro Nováčka roku. Navíc se mu letos dařilo i ve vzájemných utkáních, když proti Bears nastoupil k šesti zápasům s bilancí 3-1 a ERA 2.51. Od července navíc So v žádném utkání, do nějž nastoupil, nepovolil soupeři více jak 3 doběhy.

Hlavní zbraní Bears proti mladému hráči by měl být José Miguel Fernandez, který je letos na pálce nezastavitelný a z dvanácti stavů na pálce zaznamenal proti Soovi 5 úspěšných odpalů. Navíc také oni budou mít na kopci svou hlavní nadhazovačskou hvězdu. Stejně jako v prvním utkání proti LG Twins by měl na kopci stát Američan Chris Flexen. Ten ve zmíněném duelu dokázal vymazat pálkaře Twins a připsal si také 11 strikeoutů. Navíc se mu také dařilo i ve vzájemných duelech proti KT Wiz, v nichž odházel 10 směn s ERA 0.90 a patnácti strikeouty.

Toto utkání rozhodně nabídne velmi zajímavý baseball a hodně napoví o šancích obou soupeřů v této sérii, která se hraje na 3 vítězné zápasy. Sledovat jej můžete živě na platformě Naver.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..