MBOstatní

Mladý talent vytvořil nový rekord kubánské ligy

Kubánská soutěž Serie Nacional de Béisbol není u nás příliš známá a sledována (ačkoliv její zápasy letos vysílá platforma Gametime.Sport), ale právě z této ligy vzešlo mnoho skvělých baseballistů. Z mnoha vzpomeňme jenom letošní hvězdu playoff MLB Randyho Arozarenu. A nyní se zdá, že se v tamější soutěži rodí další velký talent.

Jeho jméno je César Prieto a obléká dres týmu Elefantes de Cienfuegos. V současnosti se o něm mluví jako o nejtalentovanějším baseballistovi na ostrově a od včerejšího dne je také držitelem nového rekordu v lize. V utkání proti Toros de Camagüey si do statistik připsal hit, jímž natáhl sérií duelů s minimálně jedním úspěšným odpalem na 40. Prieto tak již překonal předchozí rekord, který držel Rey Isaac. Jeho rekordní série trvala 37 utkání.

Jednadvacetiletý César Prieto působí v lize již čtvrtou sezonu a jeho čísla jsou výborná. Již v první plné sezoně 2018-19 byl skvělý .356/.396/.471. Jenže letos své výkony posunul na ještě vyšší úroveň, když ve 44 utkáních zaznamenal 77 hitů, 5 homerunů a 25 RBI s čísly .412/.466/.572. Pokud jej kubánská vláda pustí do zahraničí, tak o tomto mladém vnitřním polaři ještě určitě hodně uslyšíme.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..