MBMLB

MLB: Charlie Morton se vrací do Atlanty

Účastník letošní Světové série v dresu Tampa Bay Rays Charlie Morton se vrací do Atlanty. S Braves totiž podepsal roční smlouvu v hodnotě 15 milionů amerických dolarů.

Sedmatřicetiletý Morton tak výrazně posílí rotaci klubu, který letos zůstal těsně za branami Světové série. Braves v jeho osobě získají nesmírně zkušeného nadhazovače, který má na svém kontě odehrané duely ve Světové sérii nejen v dresu Rays, ale také v týmu Houston astros, se kterým v sezoně 2017 získal titul.

Zajímavé je, že pro Mortona je to návrat do klubu, v jehož dresu v MLB debutoval, a který jej v roce 2002 draftoval ve třetím kole. Jenže v letě 2009 je Atlanta poslala v rámci výměny do Pittsburghu za vnějšího polaře Nate McLouth. McLouth o rok dříve odehrál výbornou sezonu a vysloužil si nominaci do All-Star i Zlatou rukavici. Jenže i kvůli zraněním na tyto výkony již nikdy nedokázal navázat a v MLB naposledy působil v roce 2014 ve svých dvaatřiceti letech.

To charlie Morton prožil mnohem bohatší kariéru, když se stal stabilním členem rotace kdekoliv působil. V letech 2018 i 2019 si dokonce vysloužil nominaci do All-Star Game. Navíc v sezoně 2019 skončil třetí v hlasování o nejlepšího nadhazovače Americké ligy, když před ním skončila pouze dvojice jeho bývalých spoluhráčů Justin VerlanderGerrit Cole.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..