MBMLB

MLB: Manažery roku se stali Don Mattingly a Kevin Cash

Den po oznámení nejlepších nováčků MLB přišel již tradičně čas na představení nejlepších manažerů. Letos se tímto oceněním můžou pochlubit Don Mattingly z Miami Marlins a Kevin Cash z Tampa Bay Rays.

Kevin Cash s týmem zaznamenal nejlepší výsledek v základní části v Americké lize a nakonec dotáhl Tampa Bay až do Světové série. I proto byl již před oznámením výsledků považován za hlavního favorita v Americké lize na zisk tohoto ocenění. To se potvrdilo i v samotném hlasování, když byl jednoznačně první.

Cash se stal druhým manažerem Rays v historii, který toto ocenění získal. Před ním se to povedlo pouze Joe Maddonovi v letech 2008 a 2011. U fanoušků si však trochu pokazil reputaci v šestém utkání Světové série, kdy stáhl z kopce trochu předčasně v té době dominantního Blakea Snella.

Také v Národní lize skončil v hlasování baseballových novinářů Don Mattingly jednoznačně na prvním místě, když předčil Jayce Tinglera ze San Diego Padres.

Mattingly se díky tomu stal pouze pátým manažerem v historii, který kromě ocenění pro nejlepšího trenéra získal předtím také cenu pro nejužitečnějšího hráče sezony.

Mattingly se letos dokázal z podceňovaným týmem, který byl navíc tvrdě postižen nemoci Covid-19, probojovat až do vyřazovacích bojů. Tam navíc v prvním kole Marlins přehráli Chicago Cubs a padli až v divizní sérii s Atlantou Braves. Marlins tak letos odehráli nejlepší sezonu za posledních 17 let. I proto se Mattingly stal třetím manažerem Miami, který si cenu pro nejlepšího manažera odnesl – Jack McKeon (2003) a Joe Girardi (2006).

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..