MBMLB

MLB: Robinson Canó měl pozitivní test na steroidy. Přijde o sezonu i miliony dolarů

V posledních dnech měli fanoušci New York Mets mnoho důvodů k radosti, ale ve středu jim ji hodně pokazila nová zpráva ohledně Robinsona Canóa. Zkušený baseballista měl totiž pozitivní test na steroidy.

Konkrétně se mělo jednat o anabolický steroid Stanozol, který je nejčastěji využíván mezi kulturisty. Hojně rozšířený byl také mezi sportovci post-sovětských zemí. Také Robinson Cano již byl v minulosti pozitivně testován a v roce 2018 byl suspendován na 80 zápasů. Nyní je tedy čeká ještě tvrdší trest a v MLB se nepředstaví celou následující sezonu.

Canó zároveň nebude mít nárok na plat, který měl v roce 2021 činit 24 milionů amerických dolarů. Mets tak přijdou o hráče, který měl v psoledních dvou sezonách v jejich dresu velmi dobrá čísla – .303/.352/.492.

“Porušení je pro něj, organizaci, naše fanoušky a sport velmi nešťastné, “uvedl ve svém prohlášení nový GM Sandy Alderson. „Mets plně podporují úsilí MLB o vyloučení látek zvyšujících výkon ze hry.” Pro Mets to tak znamená, že budou muset najít za Canoa náhradu do vnitřního pole. Fanoušci i novináři okamžitě začali spekulovat o případných posilách. Tím, že klub nyní bude mít k dispozici 24 milionů dolarů, tak by mohl podepsat například DJ LeMahieu nebo přivést Nolana Arenada.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..