MBMLB

MLB: Theo Epstein odstoupil z pozice Prezidenta baseballových operací Chicaga Cubs

Vedení klubu Chicago Cubs v úterý oznámilo, že Theo Epstein odstoupil z pozice Prezidenta baseballových operací klubu. Jeho místo by měl obsadit dosavadní Generální manažer Jed Hoyer.

Epstein na tuto pozici nastoupil na podzim roku 2011 a dokázal poskládat tým, který v roce 2016 získal pro organizaci titul po dlouhých 108 letech. Podobný kousek se mu povedl již v roce 2004 s Boston Red Sox, kteří v té době čekali na titul 86 let.

“Po zbytek svého života si budu vážit toho, že jsem během tohoto historického období byl součástí velké organizace Chicago Cubs, “uvedl ve svém prohlášení Epstein. “Všechny věci, díky nimž je tento zážitek tak výjimečný – fanoušci, hráči, manažeři a trenéři, vlastnictví, moji kolegové z front office, jedinečnost zkušeností Wrigley, historie – dělá těžkým opustit Cubs. Ale věřím, že je to pro mě správné rozhodnutí, i když je to obtížné.”

Podle novináře Jona Morosiho si Epstein plánuje dát roční pauzu. Vyloučil tak možnost, že funkcionář Cubs rezignoval z důvodu, aby přijal nabídku jiné organizace MLB.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..