MBOstatní

NPB: “Japonský Mike Trout” dostal od Swallows rekordní nabídku

Kdo sledoval turnaj Premier12 2019, tak mu možná neunikly výkony Tetsuto Yamady v dresu Japonska. Yamada se totiž ve finálovém utkání proti Jižní Koreji blýskl tříbodovým homerunem. A japonští novináři mu neřeknou jinak, než “Japonský Mike Trout”.

Tetsudo Yamada je totiž jednou z nejzářivějších hvězd japonské ligy NPB a rozhodně největší eso týmu Tokyo Swallows. Jenže po této sezoně se Yamada stal volným hráčem a Swallows o jeho služby rozhodně nechtějí přijít. Proto se rozhodli předložit mu nabídku, jakou od nich žádný jiný hráč v historii nedostal. Yamadovi nabídli smlouvu na 7 let v hodnotě 4 a půl miliardy japonských jenů (cca. 963 milionů českých korun).

Jestli ale Yamada zůstane v Japonsku zatím není jisté. Zájem o něj totiž má i několik klubů z Major League Baseball. Otázkou ale je, jestli by mu dokázali nabídnout stejný plat, jako jeho domovský klub. Na druhou stranu je Yamada jediným hráčem historie NPB, který dokázal ve více sezonách odpálit přes 30 homerunů a zároveň mít pálkařský průměr přes .300.

Yamada v NPB zatím odehrál 9 sezon, ve kterých měl pálkařský průměr .293 a 214 homerunů. v roce 2015 se stal nejužitečnějším hráčem Centrální ligy a pětkrát se dostal do Best Nine (nejlepší sestava sezony). Jediný rozdíl mezi ním a Mike Troutem je pozice, na které hraje. Zatím co slavný Američan v obraně působí ve vnějším poli, tak Yamada převážnou část kariéry strávil na druhé metě. V japonské reprezentaci ale často dostává příležitost na spojce.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..