MBMLB

Zamíří do MLB nejlepší nadhazovač japonské NPB?

Japonská profesionální soutěž NPB ještě nevstoupila ani do vyřazovacích bojů, ale již nyní se spekuluje, kdo by z ní mohl letos v zimě zamířit přes Pacifik do USA. A nejvíce se skloňuje jméno zkušeného Tomoyukiho Sugana.

Tomoyuki Sugano je momentálně asi nejlepším hráčem na kopci v soutěži, který má na svém kontě dvě ocenění pro nejlepšího nadhazovače (Eiji Sawamura Award) z let 2017 a 2018. A také v letošní sezoně je žhavým kandidátem na zisk této trofeje. Svými výkony navíc táhne Yomiuri Giants, kteří jsou jedním z hlavních kandidátů na zisk titulu v Japonsku.

Právě Sugano by letos mohl využít možnost podepsat smlouvu s některým z mužstev v Major League Baseball. A rozhodně by o jeho služby mohl být zájem. Jednatřicetiletý nadhazovač se letos vrátil po menším zranění zad v roce 2019 a v osmnácti startech si připsal 13 výher a pouze jednu prohru s ERA 2.05. Ačkoliv Sugano neudivuje vysokou rychlostí svého nadhozu, který lítá maximálně 92 MpH, tka jeho předností je výborná kontrola. Letos ve 127 odházených směnách rozdal pouze 23 met zdarma.

Na turnaji World Baseball Classic 2017 se skvěle představil také proti hvězdám USA v semifinálovém utkání, kterým v šesti směnách povolil pouze jeden doběh. Například Nolan Arenado si ve třech stavech proti Suganovi připsal 3 strikeouty.

Na druhou stranu je potřeba zohlednit také to, že Japonsko bude v příštím roce hostit Olympijské hry, které po letech nabídnou také baseballové souboje. A Japonci by do nich rádi nastoupili v co nejlepším složení.

Hvězdy pro Tokio: Tomoyuki Sugano
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..