MBOstatní

CPBL: Nováček soutěže představil 5 zahraničních posil

Tým Wei Chuan Dragons, který se v roce 2021 zapojí jako pátý tým do tchajwanské profesionální baseballové ligy, představil pět zahraničních posil. A rozhodně nejde o nezajímavá jména.

První posilou je nadhazovač Jake Brigham, který má zkušenosti z MLB, když v dresu Atlanty Braves nastoupil ke dvanácti zápasům. Mnohem lepší jméno si však vybudoval v Asii, když odehrál jednu sezonu v NPB za Rakuten Golden Eagles a psolední čtyři roky strávil v Jižní Koreji v celku Kiwoom (Nexen) Heroes.

Dalším nadhazovačem, který posílí “Draky” je Drew Gagnon. Ten v MLB hrál v letech 2018 a 2019 v týmu New York Mets. V uplynulém roce dal přednost Jižní Koreji, kde působil v celku Kia Tigers a v 28 zápasech měl ERA 4.85.

Asi nejvýraznějším jménem mezi posilami je Japonec Junichi Tazawa. Ten strávil v MLB 9 sezon převážně v bullpenu. V nejlepší lize světa odházel 395.1 směn s ERA 4.12. V uplynulé sezoně zkoušel své štěstí v organizaci Cincinnati Reds, ale v průběhu Spring Training se s ním klub rozloučil. Protože se pak farmářské soutěže již nerozjely, vrátil se Tazawa do Japonska, kde hrál v nezávislé lize Baseball Challenge za tým Saitama Musashi Heat Bears. Tam měl v šestnácti utkáních průměr umožněných doběhů 3.94. Podle manažera Dragons by měl Tazawa být hlavním closerem týmu v nadcházející sezoně.

Další posilou, jejíž jméno bude českému fanouškovi alespoň trochu známé, je Dominikánec Rosell Herrera. Ten má na svém kontě 149 utkání v MLB v dresech Reds, Royals a Marlins v letech 2018-19. Loni na jaře podepsal minor league kontrakt s New York Yankees, ale místo v hlavním týmu si nevybojoval.

Posledním jménem, které se objeví v klubu Dragons, je Bryan Woodall. Ten má jako jediný zkušenosti s CPBL, když odehrál dvě sezony za Chinatrust Brothers a poslední tři strávil ve Fubon Guardians. Dá se ale očekávat, že Woodall bude na svou šanci spíše čekat ve farmářském týmu a do A-týmu se podívá v případě zranění nebo výpadku formy někoho z trojice Brigham, Gagnon a Tazawa.

Dragons tak ve svojí první sezoně po návratu do CPBL staví velmi solidní tým a netají se ambicemi na zisk titulu. Ten by byl již pátý v klubové historii. Poslední získal klub v roce 1999, po niž byl klub z rozhodnutí majitele rozpuštěn.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..