MBMLB

MLB: Dave Dombrowski míří do kanceláře Philadelphie Phillies

Organizace Philadelphia Phillies má nového Prezidenta baseballových operací. Stal se jim velmi zkušený a úspěšný Dave Dombrowski.

Dombrowski již v minulosti ukázal své kvality, když dokázal postavit úspěšný tým prakticky kdekoliv, kam přišel. V roce 1988 se stal nejmladším generálním manažerem, když se ve svých jednatřiceti letech domluvil s Montreal Expos. O tři roky přešel k Marlins, kteří teprve začali stavět tým pro MLB a v roce 1997 pak vyhrál Světovou sérii. Posléze zamířil do organizací Detroit Tigers a Boston Red Sox, které pod jeho vedením dokázali bojovat o nejvyšší příčky.

Ve Philadelphii bude mít za úkol postavit tým, který dokáže vyhrávat. Phillies totiž v posledních devíti sezonách pokaždé skončili s negativní bilancí výher a proher. Jádrem současného týmu jsou hráči jako Bryce Harper, Zack Wheeler, Andrew McCutchen, Jean SeguraAaron Nola. Na druhou stranu stojí klub hodně peněz a je možné, že majitelé budou chtít po letošních velkých ekonomických ztrátách na platech co nejvíce ušetřit. Dombrowskiho tak čeká velmi nelehký úkol.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..