MBMLB

MLB: Tým z Clevelandu již neponese název Indians

Letité pokusy původních obyvatel severní Ameriky přimět majitele klubu Cleveland Indians ke změne názvu se nakonec vyplatily. Klub by měl po 105 letech v nadcházejícím týdnu oznámit nový přídomek.

Již před dvěma lety Cleveland přestal používat v logu karikaturu Indiána tzv. Chief Wahoo logo. A již v té době se mluvilo o tom, že majitelé klubu jsou přístupní k tomu, aby se začalo diskutovat o změně názvu klubu. Pro klub, který se v roce založení Grand Rapids Rustlers to bude již šestá změna názvu v historii. V minulosti týmy v Clevelandu nesli přídomek Lake Shores, Bluebirds, Broncos nebo Naps. Bude tedy zajímavé sledovat, jestli se klub vrátí k některému ze starých přídomků, nebo přijde s něčím novým. V posledních letech se zmiňovala také možnost pojmenovat klub Cleveland Spiders, dle baseballového týmu, který v městě působil v devatenáctém století. Dalším často zmiňovaným názvem byl Cleveland Rocks.

Každopádně, ať bude změna jakákoliv, klub pak bude čekat změna loga, dresů a mnoho dalšího. Samozřejmě, jako každá změna, tak i tato má mnoho odpůrců, kteří jsou pro zachování stávajícího názvu. Tím nehlasitějším je dosluhující americký prezident Donald Trump, který se ke změně vyjádřil na svém Twitteru.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..