MBOstatní

ABL: Do sezony se již zapojily všechny kluby

V úterý se do australské ABL zapojily i zbylé dva kluby – Adelaide a Brisbane. Ty vzájemným duelem odstartovaly také fázi zápasů v bublinách. Obzvlášť složité to bylo pro Brisbane, které muselo sehrát dvě utkání.

Fanoušci Bandits ale zatím nemají důvod k radosti, protože oba zápasy skončily prohrou jejich celku. V táboře soupeře se pokaždé našla osobnost, která se výrazně podílela na výhře svého týmu. Naopak oslabené Brisbane nikoho podobného ve svých řadách nenašlo.

V úvodním duelu předvedl parádní výkon startér Adelaide Dustin Beggs, který v pěti směnách soupeři nepovolil ani jeden úspěšný odpal. Naopak Masaru Nakamura, od něhož si Bandits hodně slibovali, se poroučel z kopce již ve třetí směně s pěti umožněnými doběhy. Adelaide tak zvítězilo 6-1 a může se radovat z úspěšného vstupu do sezony.

Po zápase s Adelaide čekal na hráče Brisbane ještě duel s Perthem. Navíc na kopci stál zkušený australský reprezentant Tim Atherton. Jenže ten se již v první směně musel dívat na to, jak catcher Ford Proctor v dresu Heat posílá svůj celek do vedení 1-0. Prospekt Tampa Bay Rays nakonec v utkání ukázal, že v sezoně rozhodně nebude jen do počtu a nakonec byl hlavní hvězdou zápasu, když si do statistik připsal 2 hity a 4 stažené doběhy. Perth tak i díky jeho výkonu zvítězil 5-1.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..