MBOstatní

ABL: Sydney propustilo Mannyho Ramireze

Australský klub Sydney Blue Sox před startem letošní sezony zaujal celosvětovou baseballovou veřejnost, když do svých služeb angažoval osmačtyřicetiletého Mannyho Ramireze. Jenže toto spojení již neplatí, protože klub nyní Ramireze ze svých služeb propustil.

Dle zástupců klubu jsou důvodem zdravotní potíže, které hráči nedovolují hrát a trénovat. Prezident klubu Adam Dobb v pondělí vydal prohlášení, ve kterém píše, že pro ně bylo extrémní zklamáním, že musí dvanáctinásobného účastníka All-Star Game MLB propustit. Podle něj to ale “dlužili fanouškům a ostatním týmům”. I proto přišlo toto rozhodnutí.

Blue Sox byli sice prvním týmem, který do letošní sezony ABL vstoupil, ale zatím kvůli restrikcím spojenými s epidemií nemoci Covid-19 odehráli pouze dva duely (17. a 18. prosince). V nich se Manny Ramirez ve hře nepředstavil. Naskočil pouze do exhibičního utkání, ve kterém se hráči Blue Sox rozdělili na dvě poloviny a tréninkovým zápasem potěšili své fanoušky.

Přesné zdravotní problémy Ramireze klub nezveřejnil, ale Cobb v prohlášení píše, že klub udělal vše, aby mu pomohli dostat se na hřiště. Zároveň ale upozorňuje, že angažování Ramireze nebyl pouze reklamní tahák. Ať už je to pravda, či nikoliv, tak pro Sydney to rozhodně zajímavá reklama byla. Každopádně tím ale utrpí jejich spolupráce s placenou platformou Sports Flick, která měla díky Ramirezovi velký nárůst předplatitelů. Dá se předpokládat, že zájem fanoušků nyní opadne.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..