MBOstatní

Bude se měnit termín evropských klubových pohárů?

V průběhu dnešního dne se na webu Dutch baseball hangout objevila informace, že by se měl měnit datum dvou nejprestižnějších klubových pohárů – Pohár mistrů a CEB Cup. Holandský server píše o tom, že je tato změna definitivní a turnaje by se měly konat až v červenci. Podle našich zdrojů ale stále není nic oficiální.

O tom, jestli se turnaje přesunou z květnového termínu na červencový se má podle našich informací teprve jednat v úterý 19. ledna. Teprve tehdy by mělo padnout definitivní rozhodnutí o případné změně termínu. Nyní bude záležet na odvaze jednotlivých členů, kteří budou o této variantě hlasovat. S velkou pravděpodobností se ale bude přihlížet na to, že například v Holandsku byli v minulém roce restrikce směrem ke kolektivním sportům mnohem přísnější než u nás a tím pádem to může ohrozit i start nadcházející sezony. A právě Holanďané mají v nejprestižnějším poháru dva zástupce.

Co by se s velkou pravděpodobností měnit nemělo, je pořadatelství. V Ostravě se tak stále můžou těšit na boje místních Arrows a nejlepších evropských klubů. Draci Brno by měli cestovat do Francie.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..